Sex skjutna i centrala Malmö – två döda

Brott Artikeln publicerades

Två personer sköts till döds och fyra skadades utanför ett internetkafé i Malmö på måndagskvällen.

Totalt har sex män kommit till sjukhus med olika skador efter händelsen.

Polisen meddelade strax före midnatt att en 18-åring avlidit på Skånes universitetssjukhus efter skottlossningen, och knappt en halvtimme senare meddelas att ytterligare en av de skadade, en 29-årig man, har avlidit.

– Det är ett intensivt arbete här under natten för att säkra och frihetsberöva de personer som ligger bakom, men i nuläget har vi ingen identifierad misstänkt, säger Stephan Söderholm, presstalesperson vid polisen, till TT.

Larmet kom in till polisen strax efter klockan 20 på måndagskvällen.

Polisen har spärrat av Drottninggatan i centrala staden, ett område nära Rättscentrum i Malmö samt finns på plats vid entrén till akuten på universitetssjukhuset för att göra det säkert för personalen att jobba. Det har enligt Stephan Söderholm samlats ett antal personer utanför sjukhuset men inte varit oroligt.

Polisens tekniker arbetar under natten på brottsplatsen, och det finns flera vittnen till händelsen. Det är inte helt klarlagt hur händelseförloppet varit vid skottlossningen.

– Drottninggatan är en pulsåder genom Malmö och vid den tiden på kvällen är det mycket folk i rörelse med bilar, gångtrafikanter och cyklister. Sedan måste man analysera varje enskilt vittnesmål, bilden är inte alldeles enkel alla gånger, säger Stephan Söderholm.

Polisen vill inte berätta om vilka som har skjutits, men säger att det inte finns någon anledning för allmänheten att oroa sig.

Brottsrubriceringen är mord och försök till mord.

Skottlossningen inträffade på gatan utanför ett internetkafé.

– Någon eller några har antingen skjutit från en bil eller en fast plats mot personer som har befunnit sig utanför internetkaféet, sade Thomas Paulsson, polisens yttre befäl på plats, under kvällen.

Kriminaltekniker undersöker brottsplatsen. Polisen vill också gärna få in tips från allmänheten.

– Om man sett ett avvikande beteende strax innan eller strax efter så är det intressant för oss, säger Thomas Paulsson.