Annons

Glaskonstverk stals från resecentrum

Brott (TT) • Publicerad 4 oktober 2019 • Uppdaterad 8 oktober 2019
En skulptur i glas av konstnären Bertil Vallien har stulits i centrala Göteborg. Arkivbild.
En skulptur i glas av konstnären Bertil Vallien har stulits i centrala Göteborg. Arkivbild.Foto: Suvad Mrkonjic/TT

En glasskulptur skapad av konstnären Bertil Vallien har stulits från Stenpirens resecentrum i centrala Göteborg, skriver GT. Verket, som föreställer en båt och är värt 600 000 kronor, försvann den 22 juli. Skulpturen väger cirka 100 kilo, skriver GT.

– Det finns en övervakningsfilm som tagits vid det här tillfället, då två maskerade personer ses bära i väg med konstverket, säger Kristian Lantz, presskommunikatör på Västtrafik, till GT.

Annons

Och det är inte första gången skulpturen är på villovägar. Tidigare stod den utanför Göteborgsoperan, där den stals 2014.

– Det känns fruktansvärt tråkigt att den stjäls igen. Den här skulpturen har unika inslag och går inte att återskapa så jag hoppas verkligen den kommer tillrätta, säger konstnären Bertil Vallien till tidningen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons