Annons
Nyheter

Guld eller silver för Sverige i lagfinalen

Henrik von Eckermann hoppade felfritt. Malin Baryard Johnsson likaså – och Fredrik Jönsson hakade på.
Med en runda kvar har Sverige säkrat medalj i VM.
Frågan är om det blir guld eller silver. Kampen står mot USA.
Publicerad 21 september 2018
Malin Baryard Johnsson.
Malin Baryard Johnsson.Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

Henrik von Eckermann och Mary Lou visade sin fulla potential när det verkligen gällde som mest – och gav Sverige en perfekt start i lagfinalen i hoppning i Mill Spring.

Annons

Mary Lou nuddade ett hinder lätt, men bommen låg kvar och ekipaget klarade VM-banan utan ett nedslag.

Malin Baryard Johnsson på Indiana följde också upp med en nolla i protokollet – och därmed hade Sverige fått en drömstart.

– Det är så himla skönt, jag är så glad att hon fick vara felfri. Hon hoppade fantastiskt i går, men det föll några bommar. Hon har inte fattat vad hon håller på med utan tar det som vilken tävling som helst, säger Baryard Johnsson.

– Vilken häst. Skon flög av efter trekombinationen, men hon brydde sig inte om det heller. Hon bara dundrade på.

Förbundskapten Henrik Ankarcrona var även han belåten halvvägs.

– Fantastiskt skönt att kunna göra den här rundan i dag, säger Ankarcrona till SVT om von Eckermann, innan han därefter beskriver Baryard Johnssons runda på samma vis.

Duon hade åtta respektive nio fel i torsdagens kvalomgång. Då räddade Fredrik Jönsson och Peder Fredricson finalplatsen.

Nu lade Baryard Johnsson och von Eckermann grunden till en medalj.

Jönsson säkrade den på Cold Play – och tog samtidigt en plats i den individuella finalen med mästerskapets andra nollrunda.

När tyskarna rev bort sig i tredje rundan stod det helt klart att kampen om guldet står mellan Sverige och USA. Om McLain Ward får ett nedslag blir det omhoppning om guldet. Rider han felfritt är VM-guldet amerikanskt.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons