Här är nattens händelser

Nyheter Artikeln publicerades

Nattens nyhetsrubriker lokalt, nationellt och internationellt.

Kronobergs län

Här har det varit en lugn natt, rapporterar polisen.

Sverige

I Malmö brann det bilar för nionde natten i rad. Två larm rapporterades på nio minuter, ett klockan 01.28 och ett 01.37. Vid det andra larmet brann tre bilar kraftigt på Hårds väg. Natten till tisdagen brann 13 bilar i Malmö, och sedan början av juli har över 70 bilar satts i brand. (TT)

Även i Norrköping har det brunnit bilar under natten, då en stor brand brutit ut i en garagelänga. Totalt 19 bilar har brunnit varav tolv är totalförstörda, skriver Aftonbladet.

Tisdagen var dyster för de svenska friidrottarna i OS, och trenden fortsatte under natten när göteborgaren Khaddi Sagnia missade längdhoppsfinalen. På sina tre försök i kvalet hoppade hon aldrig längre än en dryg halvmeter under sitt personliga rekord.

Något bättre gick det för Meraf Bahta. Med sin sjätteplats på 1 500 meter stod hon för den bästa blågula friidrottsplaceringen så här långt i Rio. (TT)

Världen

En 19-årig student bet av bitar av ansiktet från en man, i ett makabert dubbelmord i Florida som kopplas till en syntetisk drog. Polisen säger att de fann förövaren grymtande och morrande medan han bet bort delar av sitt ena offers ansikte med sina tänder. Han hade då knivhuggit en man och kvinna till döds, och skadat deras granne.

Det är inte första gången Florida drabbas av en "kannibalattack". 2012 sköt polis ihjäl en naken man som ertappades med att äta på en annan under en knarkpsykos. (TT)

Ytterligare tre semesterorter i Frankrike har beslutat att inte tillåta burkini, en heltäckande baddräkt för strikt religiösa muslimer, på offentliga badplatser.

Plagget har blivit kontroversiellt i Frankrike – motståndare säger att det går emot franska sekulära principer medan de som är för menar att ett förbud är diskriminering. (TT)