Annons
Nyheter

Här är nattens händelser

Nattens nyhetsrubriker lokalt, nationellt och internationellt.
Nyheter • Publicerad 16 oktober 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

Här har det varit en lugn natt, rapporterar polisen.

Annons

Sverige

Sökandet efter en jägare i 70-årsåldern som är försvunnen i skogarna öster om Vilhelmina fortsätter under morgonen. Svår terräng och mörker har satt stopp för sökinsatsen under natten.

Området där mannen försvann ligger omkring tre mil öster om Vilhelmina. Enzinger beskriver det som väldigt snårig skog och berg blandat med djupa myrar.

– Det är en väldigt svår terräng att jobba i på marken. Vi kommer att använda helikopter och hundresurser, säger John Enzinger, RLC-befäl polisen region Nord, till TT vid fyratiden.

Mannens jaktlag hade senast kontakt med honom på lördagseftermiddagen och polisen kontaktades under kvällen. (TT)

En garagelänga brann under natten ner i Helsingborg. Minst fem bilar skadades, varav flera var helt utbrända, enligt polisen.

Ytterligare fordon flyttades undan lågorna av ägarna och polisen som kom till platsen.

Det finns inga rapporter om personskador. (TT)

Världen

Hundratals brandmän försöker begränsa skogsbränder i olika delar av den spanska regionen Galicien.

Annons

De 15 separata bränderna har fått extra styrka av orkanen Ophelias vindar på upp till 25 meter per sekund.

Två människor har hittats döda i sitt fordon på en väg i staden Nigran i provinsen Pontevedra. De tros ha försökt fly undan lågorna. En äldre man har hittats i ett uthus på sin gård som slukats av lågorna.

Regionens president Alberto Núñez Feijoo säger att situationen är kritisk. Tusentals brandmän, soldater och medborgare slåss mot bränderna, som också förvärras av den torra hösten och ovanligt varmt väder.

– Vi har inte haft en sådan här situation de senaste tio åren, säger han.

Enligt Alberto Núñez Feijoo ligger mordbrännare bakom flera av bränderna.

– Det är absolut avsiktliga bränder, orsakade av människor som vet vad de gör, säger han. (TT)

Alla papperslösa utlänningar som begår brott kommer att avvisas från Frankrike, säger landets president Emmanuel Macron med anledning av ett fall i Marseille, där en tunisier knivmördade två kvinnor på en järnvägsstation.

Två dagar före överfallet hade mannen gripits för snatteri i Lyon – men frigivits redan dagen därpå. Beslutet att släppa honom har hårt kritiserats från regeringshåll, där det heter att fallet uppdagat "allvarliga fel" i behandlingen av migranter som saknar de rätta papperen.

Tunisiern sköts till döds av polis efter attacken, som skedde den 1 oktober. (TT)

Fredrik TanoSkicka e-post
TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons