Här är nattens händelser

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Nattens nyhetsrubriker lokalt, nationellt och internationellt.

Kronoberg

Här har det varit en lugn natt, rapporterar polisen.

Sverige

Vid klockan 00.20 sprängdes entrén till polishuset i Helsingborg sönder av en kraftig detonation.

– Hela entrén är bortsprängd. Rutorna är krossade och det är skador på själva dörrarna också, säger Lennart Linderos, inre befäl vid räddningstjänsten Skåne nordväst.

Rutor på byggnaden mittemot har förstörts av tryckvågen.

– Samtliga rutor på det huset har krossats. Det rör sig säkert om 30–40 fönster, kanske fler, säger Andersson.

Det är fortfarande oklart vad det är som har exploderat. Bombtekniker och kriminaltekniker arbetar under natten för att undersöka det närmare. Ett större område kring byggnaden har spärrats av.

Troligen kommer händelsen att utredas som allmänfarlig ödeläggelse. Inga hot har kommit in till polisen, enligt Anna Göransson, presstalesperson vid polisregion Syd.

– Som tur är kom ingen till skada, men det är naturligtvis allvarligt att någon ger sig på rättsväsendet, säger hon.

Ingen misstänkt har gripits. (TT)

En svensk kvinna har omkommit i en flygkrasch i Amazonas i Brasilien, uppger svenska utrikesdepartementet.

– UD känner till att en svensk kvinna i 20-årsåldern bosatt i Svealand har omkommit i en flygkrasch i Brasilien. Anhöriga är underrättade, säger Mathias Heimonen vid UD:s presstjänst till TT.

Kvinnan färdades i ett litet Greenpeace-plan tillsammans med piloten och tre andra Greenpeace-anställda när det kraschade nära staden Manaus på tisdagen, rapporterar AP. (TT)

Världen

Hillary Clinton, tidigare presidentkandidat i USA, säger att "överlägsna" hot om att starta krig på Koreahalvön är "farliga och kortsiktiga".

"Det finns ingen anledning för oss att vara krigiska och aggressiva", sade hon vid en tillställning i Sydkoreas huvudstad Seoul där hon förespråkade diplomati och ökad press på Nordkorea.

Spänningarna har ökat efter Nordkoreas vapentester, och en rad allt mer krigiska uttalanden från USA:s president Donald Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong-Un.

"Att mucka gräl med Kim Jong-Un får honom att le", säger Clinton, men nämnde inte Trump vid namn.

Den tidigare utrikesministern säger att USA:s allierade mer och mer har uttryckt oro över USA:s pålitlighet. (TT)

Haitisk polis har använt tårgas och vattenkanoner för att skingra tusentals människor vid en demonstration i huvudstaden Port-au-Prince. Demonstrationer har pågått i över en månad i protest mot regeringens budget, som många anser kommer att drabba de fattiga.

Några av demonstranterna rapporteras ha kastat sten mot polisen och några försökte sätta eld på en bensinstation. Oppositionelle senatorn Antonio Cheramy anklagar myndigheterna för övervåld.

President Jovenel Moise, som godkänt budgeten, svors in i februari och lovade att förbättra ekonomin i det fattiga landet, och locka tillbaka haitier som flyttat utomlands. (TT)