Annons

Här är nattens händelser

Man misstänks för drograttfylleri i Växjö.
Publicerad 16 december 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Småland

En patrull ska ha utfört en rutinkontroll av ett fordon på Växjövägen vid 01-tiden. Föraren, en man i 30-årsåldern, misstänks vara påverkad av narkotika och fick följa med till polisen för vidare provtagning. Han misstänks även för olovlig körning.

Annons

I centrala Jönköping ska en misshandlad och blodig man ha hittats strax före 03.30-tiden.

– Vi har inte kunnat prata med den skadade mannen. Han behövde direkt föras till sjukhus, han var rätt blodig, säger Tor Sevelius, vakthavande befäl vid polisregion Öst.

Det är oklart hur allvarligt skadad mannen är.

En misstänkt gärningsman hittas i närheten och greps av polisen. Det är oklart om de båda männen känner varandra sedan tidigare.

– Initialt har vi rubricerat ärendet som grov misshandel, men det kan ju förändras, säger Sevelius.

Polisen har lokaliserat brottsplatsen, som är inomhus, och spärrat av den i avvaktan på en teknisk undersökning. (TT)

Sverige

En kraftig brand har rasat i en industrilokal i Upplands-Bro under natten. Räddningsmanskap från fyra stationer har arbetat med släckningsarbetet.

– Vi har en station kvar på eftersläckning. Vi beräknar vara kvar där några timmar till i alla fall. Det är bara eftersläckning och kontroll kvar, säger Tony Frank, ledningsbefäl vid Storstockholms brandförsvar till TT, tidigt på morgonen.

Annons

Det var ett lager fult med lastpallar som brann, byggnaden totalförstördes. Det är oklart hur branden startade.

– Nu blir det polisen som utreder brandorsaken, säger Frank.

Det finns inga rapporter om skadade. (TT)

Världen

Två personer har omkommit och tiotals byggnader har skadats i det kraftiga jordskalv som skakade den tätbefolkade ön Java i Indonesien sent på fredagen.

Skalvet, med magnituden 6,5, kom strax före midnatt och kändes över hela ön, även i höga kontorsbyggnader och flerfamiljshus som svajade i huvudstaden Jakarta, runt 20 mil bort från skalvets centrum.

Regionerna Tasikmalaya, Pangandaran och Ciamis på västra Java drabbades värst. Vägar på Java blockerades av fordon då människor försökte fly kustområdena i rädsla för en tsunami, varningen hävdes dock efter ett par timmar. (TT)

En domare i Pennsylvania har tillfälligt stoppat ett beslut från USA:s president Donald Trump om att arbetsgivare inte längre ska tvingas betala för kvinnliga anställdas preventivmedel i sjukförsäkringar.

Domaren Wendy Beetlestone anser att Trumps beslut kan skada tusentals kvinnor. Regeringen väntas överklaga domarens beslut. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons