Annons

Här är nattens händelser

En lugn natt i Kronoberg, utan några större polisiära händelser.
I Helsingborg skadades en person skadades allvarligt i en kraftig explosion.
Publicerad 2 januari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Småland

En person fick föras till sjukhus, med okända skador, efter en singelolycka längs E22.

Annons

Enligt uppgifter från SOS Alarm ska olyckan ha inträffat strax före klockan 03, i höjd med Flivik i Oskarshamns kommun.

Orsaken till olyckan ska ha varit halka, uppger polisen.

Sverige

En detonation inträffade vid 01-tiden i en fastighet i centrala Helsingborg. Det är oklart vad som exploderat men trapphuset fick kraftiga skador och enligt TT evakueras de boende från fastigheten.

En person fördes till sjukhus, med allvarliga skador.

Världen

Minst 14 människor har skjutits ihjäl av flera gärningsmän i delstaten Rivers i Nigeria, uppger en poliskälla för AFP. 12 personer har förts till sjukhus med skottskador.

De var på väg hem efter en midnattsmässa i en kyrka i staden Omoku. Motivet är oklart men polisen uppges söka efter "banditerna".

Det är det senaste i raden av våldsdåd i den oljerika regionen, där det finns flera beväpnade och rivaliserande gäng som ofta har blodiga uppgörelser. (TT)

Annons

EU uppmanar Iran att garantera medborgarnas rätt att protestera efter de blodiga regimkritiska demonstrationerna i landet.

"Vi har varit i kontakt med de iranska myndigheterna och vi förväntar oss att rättigheten till fredliga demonstrationer och yttrandefrihet kommer att garanteras", säger en talesperson för EU:s utrikeschef Federica Mogherini i ett uttalande.

EU kommer att fortsätta följa utvecklingen. Protesterna började i torsdags. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons