Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Hushåll utan vatten i Tingsryds kommun. Personrån i Växjö.
Publicerad 10 september 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

Under natten till söndagen var hushåll i Ryd och Fridafors i Tingsryds kommun utan vatten.

Annons

Vattenförsörjningen ska ha försvunnit vid midnatt och uppges bero på en läcka. Personal söker efter vattenläckan.

En man ska ha blivit av med en mobiltelefon på Vintervägen i Växjö under natten till söndagen. Händelsen inträffade vid klockan 23.40.

– Okända gärningsmän har kommit fram och velat titta på hans mobiltelefon, så har de tagit den och lämnat platsen springandes, säger Per Bergendahl, jourförundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Med kort mellanrum greps två män på var sin motorcykel under natten till söndagen. Männen, som är 42 och 37 år gamla, stoppades i centrala Ljungby med bara en minuts mellanrum strax efter klockan 00.30.

– De har kört motorcykel onyktra och är misstänkt för grovt rattfylleri båda två, säger Carina Berggren, jourförundersökningsledare vid polisen i sydvästra Götaland.

Kalmar län

Ett torp som uppges vara övergivet brann nära E22 i höjd med Läckeby. Räddningstjänsten har inga uppgifter om skadade personer.

Larmet kom strax före klockan 00.30 på natten till söndagen.

– Det var helt övertänt när vi kom fram, säger Kenneth Emricsson, yttre befäl vid räddningstjänsten i Kalmar.

Räddningstjänstpersonal för Kalmar och Rockneby var plats.

Annons

– Vi gör inga släckåtgärder för närvarande, utan vi bara bevakar omkringliggande byggnader, säger Kenneth Emricsson klockan 01.10.

– Vi vet inte vad som har hänt. Vi kommer att göra en teknisk undersökning, säger Catarina Brandt, jourförundersökningsledare vid polisen i Kalmar.

Polisen hade mycket jobb med fylleri i Kalmar under natten mot söndagen.

Totalt omhändertogs tio berusade personer i Kalmar, i hela länet 13. Två av dem misstänks för våldsamt motstånd.

– En mot polis och en mot ordningsvakt, säger Catarina Brandt, jourförundersökningsledare vid polisen i Kalmar.

Dessutom ska fyra personer ha gjort sig skyldiga till narkotikabrott under natten.

Sverige

En kvinna i 55-årsåldern har avlidit efter en villabrand utanför Götene, skriver Skövde Nyheter.

Kvinnan fördes allvarligt skadad till sjukhus tillsammans med en skadad man. Kvinnan avled senare under natten, uppger polisen i Lidköping.

Mannens skador beskrivs som lindriga.

Annons

– Räddningstjänsten är kvar på platsen och jobbar med branden och eftersläckningsarbete, säger Thomas Gorner, vakthavande befäl vid polisregion Väst, till TT.

Larmet kom vid 23-tiden på kvällen och efter att räddningstjänsten arbetat på platsen i ett par timmar fanns ingen risk för att branden skulle sprida sig.

Det är oklart vad som har orsakat branden.

– Vi kommer, när de är klara, att spärra av platsen för att kunna göra någon form av teknisk undersökning för att se om vi kan klargöra orsaken till branden, säger Gorner. (TT)

Världen

Närmare 530 människor har avlidit i ett kolerautbrott i Kongo-Kinshasa och Världshälsoorganisationen (WHO) slår nu larm.

"Kolerautbrottet i Kongo-Kinshasa har nått oroväckande proportioner med 20 av 26 provinser som har drabbats av sjukdomen", säger WHO i ett uttalande.

Kolera är ett stort folkhälsoproblem i landet. Förra året krävde sjukdomen 817 människors liv i den centralafrikanska republiken, rapporterar WHO. (TT)

Kraftiga regn och tornador slår mot södra Florida som en del av orkanen Irmas framkant. Vindbyar nära orkanstyrka har nu uppmätts i Florida Keys.

Ovädret ligger omkring 17 mil sydost om Key West, med ihållande vindar på 57 meter per sekund. Irma är i nuläget klassad som en orkan i kategori 3, rapporterar USA:s orkancenter NHC. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons