Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Dubbla olyckor på E4 nära Markaryd. Inbrott i Växjö.
Publicerad 13 december 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Småland

En personbil åkte i diket på E4 söder om Markaryd vid 23-tiden på tisdagskvällen.

Annons

Två timmar senare kom larm om en lastbilsolycka på E4 norr om Markaryd.

– Det har varit halt på vägarna nu under natten, säger Michael Johansson, insatsledare vid Markaryds räddningstjänst.

Ingen person ska ha skadats vid olyckorna. Lastbilen ska ha dragit ner stolpar i mitträcket och åkt därifrån. Polisen rubricerar händelsen som smitning från trafikolycka.

Strax efter klockan 02 skickades polis till Bergendahlska gården i Växjö. Någon eller några ska ha brutit upp ett fönster och tagit sin in. Det är oklart om, och i så fall vad, stulits.

Vid klockan 02.30 stoppade polis en 25-årig bilförare vid Almvik i Västerviks kommun. Mannen misstänks för rattfylleri efter att ha blåst positivt. Han saknade även körkort och misstänks för grov olovlig körning.

Sverige

En man har attackerats med kniv på ett asylboende i Grums. En man i 20-årsåldern har gripits, misstänkt för försök till grov misshandel.

– Målsäganden har lättare knivskador. Men man tror att han har försökt att göra mer skada och därför är det grovt, säger Per Vikman, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen, till Värmlands Folkblad.

Larmet kom strax före klockan 01. Den skadade är förd till sjukhus. (TT)

Världen

Annons

Demokraten Doug Jones segrar över kontroversielle republikanen Roy Moore i Alabamas val till USA:s senat.

– Det är en stor chock. Alabama är en av de mest republikanska delstaterna i landet, säger statsvetaren Chris Galdieri.

Moore har dock ännu inte erkänt sig besegrad. (TT)

Fem personer har omkommit i en brand i Kinas huvudstad Peking, uppger landets regering.

Branden orsakades enligt räddningstjänsten av en elcykel. Ytterligare åtta personer skadades och fördes till sjukhus utan livshotande skador.

I november inledde staden en 40 dagar lång specialinsats inriktad på brandsäkerhet och byggnadssäkerhet, efter att 19 personer omkommit i en lägenhetsbrand. Nästan alla var migranter. (TT)

Ett skalv med magnituden 5,9 inträffade vid lunchtid i den iranska provinsen Kerman, rapporterar landets seismologiska myndighet. Endast mindre skador har rapporterats efter skalvet, där 18 människor skadades i byarna Hejdak och Ravar.

Äldre byggnader i sex byar skadades av skalvet, som hade sitt centrum drygt 5 mil norr om provinsens huvudstad Kerman, som har mer än en halv miljon invånare.

Senare under dagen rapporterades tiotals andra skalv i regionen. Ett av dem var större med magnituden 6,0 på tio kilometers djup i samma område. Det drabbade ett område runt 6,5 mil från Kernan. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons