Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Hockeydiskussion ledde till bråk i Växjö. Dödsskjutning i Stockholm.
Publicerad 31 december 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

Ordningsvakter ska ha tvingats sära på två medelålders män på ett uteställe vid Sandgärdsgatan i Växjö sent på lördagskvällen.

Annons

Bakgrunden ska ha varit en diskussion om vilket ishockeylag som är bäst.

Polis kallades till platsen vid klockan 22.21. Väl där tog man upp anmälan och motanmälan om misshandel.

Ingen av männen ska ha behövt föras till sjukhus, enligt polisens uppgifter. Ingen har heller gripits.

Sverige

En man har skjutits till döds i ett garage i Rinkeby i Stockholm tidigt på söndagsmorgonen, skriver polisen på sin hemsida.

Mannen avled sedan polisen anlänt till platsen.

Polisen har inlett en förundersökning om mord. Garaget har spärrats av på grund av den tekniska undersökningen. (TT)

En person i Trollhättan har blivit skjuten i ansiktet med ett luftvapen, skriver Aftonbladet.

Vilka skador mannen har fått är inte känt.

– Det är inte livshotande på något sätt i alla fall, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisregion Väst, till tidningen.

Annons

Polisen kallades till platsen i stadsdelen Överby vid klockan 01.30 och arbetar på platsen. Händelsen utreds som grov misshandel. (TT)

En 19-årig man har förts till sjukhus efter en trafikolycka på väg 113 vid Stabbarp utanför Eslöv. Enligt polisen fick han livshotande skador.

Händelsen inträffade vid 03-tiden på natten till söndagen. Polis skulle kontrollera bilen, men den ska då ha försvunnit utan att patrullen kunde göra det.

När man sökte efter bilen ska polis sedan ha upptäckt att den åkt av vägen och krockat med några träd. Mannen kördes till Skånes universitetssjukhus i Lund. Sjukvården uppger att han har allvarliga skador.

En kvinna är allvarligt skadad efter en krock mellan två bilar i Korsträsk väster om Älvsbyn, skriver Piteå-Tidningen. De andra fyra personerna som var med i olyckan kunde själva ta sig ur fordonen.

Olyckan inträffade när en av bilarna fick sladd, uppger Roger Boman, insatsledare på plats.

– Det var en våldsam kollision, även om den mötande bilen delvis lyckades parera. Vi tvingades klippa upp taket på bilen för att få ut den skadade som hämtades av ambulans, säger han till tidningen.

Kvinnan, som är i 60-årsåldern, fördes till sjukhus där hon vårdas på intensivvårdsavdelningen. (TT)

Världen

Minst 30 människor har omkommit i en bussolycka i Kenya, enligt kenyanska polisen. (TT)

Annons

Minst tio personer har omkommit och två skadats i en trafikolycka i sydvästra Mexiko i närheten av turistorten Acapulco.

Två bilar och en motorcykel var inblandade i olyckan i delstaten Guerrero, enligt myndigheterna.

Två barn under fem år har omkommit. De övriga offren är mellan 26 och 76 år gamla. Det är oklart om några utländska medborgare finns bland dödsoffren.

Det är mycket trafik på vägarna i landets populära turistområden då människor letar sig ut till stränderna under julledigheten. Förra veckan omkom tolv personer, däribland två svenskar, i en bussolycka på Yucatánhalvön. (TT)

Demonstranter angrep ett stadshus i Irans huvudstad Teheran i samband med att protesterna mot Irans regim fortsatte för tredje dygnet i rad. Regimen svarade med att tillfälligt stänga ner internet.

Regeringen hade varnat för att de skulle kapa internettillgången till mobiltelefoner om de "olagliga sammankomsterna" fortsatte. Strax före midnatt stängdes internet ner i huvudstaden, men började senare fungera igen. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons