Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En man, som omhändertogs för fylleri, misstänks ha hotat en ordningsvakt i Växjö.

Småland

Polis kallades till ett uteställe i Växjö vid 03-tiden sedan en man i 30-årsåldern uttryckt ett verbalt hot mot en ordningsvakt. Mannen misstänks nu för hot mot tjänsteman och fick även omhändertas enligt LOB, lag om omhändertagande av berusade personer.

En man greps efter en stöld i en butik i Edsbruk i Västerviks kommun under natten. Enligt polisen ska mannen, som är i 25-årsåldern, ha krossat ett fönster och tillgripit bland annat tobaksvaror.

 

Sverige

En person har förts till sjukhus efter ett stort slagsmål i Bollnäs under natten, med 30–40 personer inblandade, rapporterar Helahälsingland. Polisen larmades vid 02-tiden om bråket.

– Det är ett stort tumult med mycket folk på plats och väldigt oklart vad som har hänt och vem som har slagit vem, säger Susanne Sjögren, RLC-befäl vid polisen.

Flera av de inblandade hade lämnat platsen innan patrullerna kom fram och alla har inte kunnat förhöras. En person fördes till sjukhus med en skadad fot. En anmälan om misshandel med okänd gärningsman har upprättats. (TT)

En trafikolycka på E20 vid Folkesta, i riktning mot Eskilstuna, slutade med att en man greps misstänkt för misshandel, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Fyra personer var inblandade i olyckan, där en bil körde in i bilen framför. Olyckan orsakade inga personskador men det uppstod handgemäng i samband med det inträffade.

– Personen som körde in i baken på den andra bilen blev förbannad på att föraren bromsade, och hoppade ur och skallade honom, säger Anette Wilhelmsson, vakthavande befäl på Sörmlandspolisen.

Mannen i 30-årsåldern, som skallade den andre föraren, greps av polisen på platsen och är nu misstänkt för misshandel. Den andra mannen, som är i 40-årsåldern, fördes till sjukhus. Han är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik. (TT)

 

Världen

83 länder har drabbats i skandalen där bland annat 35 barn i Frankrike har fått salmonella av smittat mjölkpulver. Produkten har återkallats.

– Vi måste ta hänsyn till storleken på det här arbetet: mer än 12 miljoner paket är påverkade, säger företaget Lactalis vd Emmanuel Besnier.

Produkterna har spårats i det gemensamma europeiska varningssystemet RASFF och det finns inget som tyder på att de sålts till Sverige, enligt Livsmedelsverket. (TT)

Minst åtta personer har omkommit och dussintals har skadats i en brand, och den panik som utbröt i samband med den, i Vila Nova da Rainha i Portugal på lördagskvällen.

Stadens borgmästare José António Jesus säger att branden utbröt när mer än 60 människor deltog i eller var åskådare vid en kortspelsturnering i staden, 26 mil norr om Lissabon.

Enligt brandmän på plats kan branden ha orsakats av en värmepanna, rapporterar lokala medier. (TT)