Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Singelolycka i Nybro kommun tidigt på onsdagsmorgonen.
Publicerad 17 januari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

En bil uppges ha åkt i diket mellan Bäckebo och Ålem. SOS Alarm fick uppgift om händelsen på väg 603 nära Rugstorp klockan 05.20 på onsdagsmorgonen.

Annons

Räddningstjänst och ambulans skickades till platsen där vägen stängdes av.

Trafikverket har satt prognosen för arbetet till klockan 06.45.

Sverige

En storbrand rasade i natt på Storås industriområde i Göteborg, i en byggnad på över 1 000 kvadratmeter, där det bland annat finns en verkstad, ett gym och en biltvätt.

Larmet kom vid tvåtiden. När räddningstjänsten kom fram var branden fullt utvecklad, först vid halv sex var branden under kontroll.

– Vi har börjat avveckla på platsen, branden är nu under kontroll. Halva byggnaden ska ha klarat sig ungefär, säger Kalle Kivistö, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten i Göteborg, till GT.

– Vi kommer att fortsätta med släckningsarbetet förmodligen ända in på förmiddagen, säger Bosse Andersson, operativ stabschef Räddningstjänsten Storgöteborg, till TT.

Polisen har skrivit en anmälan om mordbrand. Det finns inga uppgifter om skadade. (TT)

Världen

Påve Franciskus har under sitt besök i Chile träffat personer som utsatts för sexuella övergrepp av präster. Han träffade offren, helt ensam, på Vatikanens ambassad i Santiago.

Annons

– Det var för att de skulle kunna prata om det lidande de utsatts för med påve Franciskus, som lyssnade och bad och grät tillsammans med dem, säger Vatikanens talesperson Greg Burke.

Påven har tidigare under besökt bett om förlåtelse för sexövergreppen inom katolska kyrkan. (TT)

En tidigare agent vid underrättelsetjänsten CIA har gripits när han anlände med flyg till New York, enligt amerikanska myndigheter.

Jerry Chun Shing Lee misstänks för att olovandes ha burit med sig listor med information om hemliga CIA-agenter. Materialet, som även innehöll uppgifter om möten och mötesplatser, var hemligstämplat.

Lee, som lämnade CIA 2007, riskerar upp till 10 års fängelse. Det är oklart vad han använt uppgifterna till. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons