Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Två män i 20-årsåldern har anhållits misstänkta för en grov misshandel i Hultsfred.

Kalmar län

Misshandeln ska ha skett mellan klockan 18 och 19.30 på torsdagskvällen. Männen greps och finns nu anhållna i arresten i Västervik.

En man i de misstänktas ålder ska ha fått vad sjukvården beskriver som lindriga skador.

De anhållna männen är födda 1995 och 1998.

Polisen vill inte gå ut med fler detaljer om händelsen på natten mot fredagen. Enligt uppgift till Sveriges Radio P4 Kalmar ska något slags kniv ha använts.

Utredningen fortsätter under morgonen.

I Nybro stoppades en man av polis. Han misstänks för rattfylleri.

Sverige

Snön har ställt till med bekymmer kring Nyköping. På E4 blev det sent under kvällen stopp i södergående riktning en bit norr om Nyköping, strax före avfarten mot Tystberga, sedan lastbilar fastnat i snön och halkan, enligt SVT Nyheter Sörmland.

Trafiken fick ledas om på mindre vägar tills det gick att komma förbi platsen igen.

Flera flygplan som skulle ha landat på Skavsta har fått dirigeras om till Arlanda, rapporterar Aftonbladet.

– Vi har tre, fyra flyg som landar på Arlanda i stället för Skavsta, säger David Karlsson, kommunikatör på Swedavia, till tidningen. (TT)

Två bostäder i södra Malmö ska ha beskjutits under natten till fredagen. Polisen utreder mordförsök i båda fallen.

En person ska ha skadats lindrigt, enligt polisen.

Världen

En bilist har kört på människor på strandpromenaden vid Copacabana i Rio de Janeiro i Brasilien. Ett åtta månader gammalt barn har omkommit, och 15 personer har skadats.

Händelsen som inträffade vid 20-tiden lokal tid ska inte vara terrorrelaterad, enligt polisen. Föraren misstänks ha fått ett epileptiskt anfall, eftersom medicin mot sjukdomen hittades i fordonet.

Vittnen säger till Globo News att bilisten åkte över en cykelbana och över trottoaren. Många människor kördes på av bilen som i hög fart rammade bord och stolar på strandpromenaden innan den stannade i sanden. (TT)

En majoritet i representanthuset i USA:s kongress har röstat ja till ett förslag för att förhindra att federala myndigheter stängs ned. Nu väntar ännu en omröstning i senaten.

USA slog i det så kallade skuldtaket redan i december, men kongressen gjorde då upp om en frist som går ut i veckan och nu krävs en ny uppgörelse om tillfällig finansiering.

Förslaget som röstats igenom innebär att myndigheterna kan finansieras till och med den 16 februari, och förhindrar att pengaflödet stryps redan i helgen.

Men förslaget måste först godkännas även av senaten, kongressens andra kammare, för att börja gälla och det väntas bli svårare. Där krävs 60 röster, och Republikanerna har bara en knapp majoritet med 51 platser mot Demokraternas 49. (TT)