Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större polisiära händelser i Kronoberg.
Publicerad 20 januari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Småland

En singelolycka inträffade på länsväg 120 utanför Tingsryd, strax före klockan 02 på lördagen. Enligt SOS Alarm fick en person föras till sjukhus, skadeläget är dock okänt.

Annons

Vid 03.30-tiden på lördagen ska två gäng, med ett okänt antal personer, ska ha börjat bråka med varandra på Larmgatan i Kalmar. När polisen kom till platsen fanns endast det ena gänget kvar.

Anmälningar har tagits upp om grov misshandel, misshandel samt olaga hot. Enligt uppgifter till polisen ska det ha förekommit sparkar och tillhyggen under bråket.

Sverige

Tre personer fick föras till sjukhus för kontroll efter en brand i en trevåningsfastighet i Västerås.

Räddningstjänsten fick larmet vid 23-tiden, och skickade personal från fem stationer för att bekämpa branden. Totalt sett brann det i en lägenhet och ytterligare minst två lägenheter har rökskadats, enligt polisen.

De tre personerna som fördes till sjukhus för kontroll hade andats in rök i den brandhärjade lägenheten.

Ett 30-tal personer evakuerades ur huset av säkerhetsskäl.

Orsaken till branden är inte känd och en förundersökning om misstänkt mordbrand har inletts. Lägenheten är avspärrad för en teknisk undersökning.

Annons

(TT)

Världen

Fem människor har omkommit och fyra har skadats i en anlagd brand på ett motell i de centrala delarna av Sydkoreas huvudstad Seoul.

En 53-årig man som misstänks ha anlagt branden har gripits, enligt polisen.

Mannen nekades ett rum på motellet för att han ansågs för berusad, säger vittnen. Han köpte då tio liter bensin som han hällde ut på bottenvåningen och tände på. Motellets grannar försökte släcka branden men lyckades inte få den under kontroll. (TT)

En jury i Kanada har friat tre järnvägsanställda från ansvar för tågolyckan i Quebec 2013 då 47 personer omkom.

Beslutet togs efter en nära fyra månader lång rättegång och en juryöverläggning som pågått i över nio dagar.

Det förarlösa godståget rullade in i den lilla staden Lac-Megantic och exploderade. En av de åtalade misstänktes för att inte ha lagt i bromsen ordentligt. Orsaken till kraschen var bristande säkerhetsrutiner, enligt myndigheterna. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons