Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större polisiära händelser i Kronoberg.
Publicerad 22 januari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige

En explosion inträffade vid en kontorsbyggnad i närheten av centrum i Rosengård i Malmö under söndagskvällen.

Annons

– Det är folk som är frihetsberövade, säger Mikael Lindh vakthavande befäl hos polisen i region Syd.

Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Ett stort område spärrades av efter den höga smällen, som polisen fick larm om från flera personer strax före klockan 21.

Explosionen orsakade krossade fönsterrutor och begränsade skador på en av byggnadens entréer. Platsen spärrades av för undersökning av bombtekniker och kriminaltekniker. (TT)

Världen

Tre personer har dödats och 18 skadats i ett bombdåd på en marknad i Yala-provinsen i södra Thailand.

Enligt regeringens säkerhetsstyrka i regionen hade bomben placerats i en motorcykel som ställdes bredvid en marknadsvagn.

De muslimskt dominerade provinserna Narathiwat, Pattani och Yala skakas sedan mer än tio år tillbaka av ett blodigt uppror mot centralmakten. Minst 6 000 människor har dödats sedan 2004. (TT)

Minst 15 personer har skadats när ett tåg körde in i stoppbockar vid rälsens slut i Richmond utanför Sydney i den australiska delstaten New South Wales.

Fem av de skadade behöver vårdas på sjukhus medan minst tio andra har fått lättare skador. Tio ambulanser skickades till platsen, där olyckan inträffade strax före klockan 10 på förmiddagen lokal tid.

Enligt tv-bilder stod tåget kvar på rälsen efter olyckan och vagnarna såg inte skadade ut. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons