Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Man anhållen för misshandel i Växjö. Även misshandel i Kalmar samt våld mot ordningsvakt.
Publicerad 25 februari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

Det var vid 00.30-tiden på natten till söndagen som två män ska ha börjat bråka inne på ett uteställe vid Larmtorget i Kalmar. Polisen uppger att den ene slog den andre i ansiktet.

Annons

Polis gör en anmälan om misshandel. Ingen ska dock ha behövt åka till sjukhus efter händelsen.

Och en halvtimme tidigare, vid midnatt, greps en man som ska ha betett sig aggressivt när han inte fick komma in på ett uteställe. Även det vid Larmtorget.

En ordningsvakt blev slagen vid händelsen och det blev ”brottningsmatch” på platsen, uppger polisen. När fler vakter och polis kom till undsättning kunde mannen, som är född 1964, gripas. Han misstänks för våld och hot mot tjänsteman samt våldsamt motstånd.

Kronoberg

En man i 35-årsåldern har anhållits misstänkt för misshandel i en nära relation. Mannen greps i Växjö klockan 21 på lördagskvällen.

– Det var slag och sparkar mot kroppen, säger Sofie Särbring, jourförundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Misshandeln ska ha skett i hemmet. Kvinna behövde inte föras till sjukhus, enligt polisen.

Under lördagskvällen ska en villa i Kalvsvik söder om Växjö ha utsatts för inbrott. Polisen uppger att inbrottet skedde någon gång mellan klockan 18 och 01.

– Man tillgrep ett värdeskåp. Man har tagit sig in genom att bryta upp ett fönster, säger Sofie Särbring, jourförundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Värdeskåpet ska ha innehållit smycken.

Annons

Brottsrubriceringen är grov stöld genom inbrott. Ingen person är gripen eller misstänkt tidigt på söndagsmorgonen.

En man i 45-årsåldern misstänks för grovt rattfylleri efter en händelse i Växjö på natten till söndagen.

– En polispatrull upptäckte fordonet när det åkte på fel sida om en refug, säger Sofie Särbring, jourförundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Det ska ha varit på Södra Esplanaden vid klockan 00.30. Bilen stoppades och föraren togs med för provtagning. Han uppges ha fått ett provresultat som var 1,46 promille alkohol i blodet.

Mannen misstänks därför för grovt rattfylleri.

Sverige

En brand bröt ut i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg under lördagskvällen. Larmet kom strax före 22.30 och strax före midnatt var branden under kontroll, uppger Göteborgs-Posten.

Det finns inga rapporter om att någon skadats.

– Man har inlett förundersökning och rubricerat det som mordbrand. I nuläget har vi några polisiära enheter kvar på platsen som biträder räddningstjänsten, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, till TT. (TT)

En man har omkommit i en villabrand utanför Pajala, rapporterar Norrländska Socialdemokraten.

Annons

– När vi fick larmet var branden fullt utvecklad och en person var kvar inne i byggnaden, säger Björn Karlström, inre befäl vid räddningstjänsten i Luleå, till tidningen.

Grannar lyckades hjälpa mannen ur det brinnande huset men hans liv kunde inte räddas.

Larmet om branden kom strax efter klockan 23. (TT)

En man i 25-årsåldern har anhållits misstänkt för grov mordbrand, efter en bilbrand i Enköping, skriver Enköpings-Posten.

Larmet om branden kom strax före klockan 01. När polis och räddningstjänst kom till platsen var branden fullt utvecklad och det fanns risk för spridning till ett radhus.

Räddningstjänsten släckte elden utan att den spred sig.

– Åklagaren bedömer att det var så pass stor spridningsrisk till den intilliggande bostaden att det ska rubriceras som grov mordbrand. Det låg dessutom personer och sov där, säger Pär Olsson, befäl vid polisens regionledningscentral, till tidningen. (TT)

Världen

Lag Anna Hasselborg var starkare än ”Garlic girls” och fixade svensk guldyra i OS.

Efter herrarnas bittra förlust i går slog damerna till och besegrade favoriten och hemmanationen Sydkorea med 8–3.

Annons

– Jag tycker att vi är bäst på så många plan, vi har hela paketet, säger Sara McManus efter segern.

Det sjunde svenska guldet blev det femte som togs av blågula supertjejer och de har totalt plockat nio av de 13 medaljer som Sverige hittills tagit. Sju guld är också en tangering av rekordspelen, på vinternivå, i Turin 2006. (TT)

Frankrikes president Emmanuel Macron och Tysklands förbundskansler Angela Merkel ska i dag hålla ett telefonmöte med Rysslands president Vladimir Putin.

De tre ledarna ska diskutera hur vapenvilan i Syrien ska verkställas, samtidigt som nya flyganfall krävt fler civila dödsoffer. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons