Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En natt utan några större polisiära händelser i Kronoberg.

I Gävle greps en man och en kvinna efter en biljakt, som gick i 200 knyck, på E4:an.

Sverige

Polisen försökte strax före midnatt stoppa en bil på E4 i de norra delarna av Uppsala. Först i Gävle stoppades bilen med hjälp av en spikmatta.

– De drog gasen i botten, stängde av lysena och drog norrut. Som tur är var det ingen påsktrafik på vägen så dags, säger Henrik Öhman, vakthavande befäl vid polisen, till Aftonbladet.

Färden gick i 200 kilometer i timmen, enligt Öhman.

En man och en kvinna i 25-årsåldern har gripits, misstänkta för bland annat drograttfylleri och vårdslöshet i trafik. (TT)

Tre personer har förts till sjukhus efter att ha andats in rök vid en brand i ett boende som tillhör Migrationsverket.

Larmet om branden i Moholm i Töreboda kommun kom in strax efter klockan 01.30. Rök spreds i trappuppgångarna, men de boende behövde inte evakueras.

– Bränderna har inte uppstått på något förklarligt sätt, som i en elledning eller liknande, utan vi tror att det är någon som har anlagt dem, säger Magnus Nordqvist, befäl vid polisregion Väst. (TT)

 

Världen

Minst 20 migrantarbetare från Burma har omkommit i en bussolycka i Thailand. Bussen de färdades i fattade eld på väg från gränsen till huvudstaden Bangkok, och många av passagerarna fångades i lågorna, enligt myndigheter.

Det är inte klart vad som orsakade branden. Tv-bilder visar en helt utbränd buss.

Tre människor uppges skadade. Totalt fanns 47 personer ombord. (TT)

Ett jordskalv med magnitud 6,9 har inträffat utanför Papua Nya Guineas sydkust, rapporterar den amerikanska geologiska myndigheten USGS. Inga rapporter om dödade, skadade eller materiell förstörelse har kommit in.

Skalvet inträffade på tio kilometers djup, tidigt på morgonen lokal tid. Centrum låg ungefär 16 mil sydväst om orten Kokopo, med drygt 26 000 invånare.

Det fanns initialt en tsunamivarning för intilliggande kust. Flodvågshotet är nu över. (TT)