Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Polisen stoppade en man som gick omkring med en yxa i Alvesta.
I Värnamo har tre personer gripits efter ett inbrott på en vägkrog.
Publicerad 15 april 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

Det var strax efter 01-tiden på söndagen som polisen ska ha anträffat en man med en yxa på en gata i Alvesta. Mannen ska ha uppgett att han skulle ut och hugga ved men polisen köpte inte hans förklaring – istället tog man yxan i beslag. En anmälan om brott mot knivlagen har upprättats.

Annons

Ett vaktbolag slog larm till polisen om ett inbrott på Rasta i Värnamo vid 02.30-tiden. En bil ska ha setts lämna platsen i hög fart, men fordonet stoppades ganska omgående av polis. En kvinna och en man greps, misstänkta för inbrott och i bilen hittades även en okänd mängd narkotika. Ytterligare en man greps för inbrottet, han ska ha påträffats inne på Rasta.

Sverige

Två män i 25-årsåldern har anhållits, misstänkta för mord, sedan en ung man konstaterats död efter vad som verkar ha varit skottlossning i en lägenhet i Helsingborg.

Ännu tolv timmar efteråt var polisen svävande kring hur offret bragts om livet.

– Vi arbetar fortsatt efter teorin att det är en skottlossning, säger presstalesperson Anna Göransson.

Larmet om höga smällar i södra Helsingborg kom vid 12.30-tiden på lördagen. Offret, även han en man i 25-årsåldern, hittades i en lägenhet, och dödförklarades någon timme senare. (TT)

Världen

USA, Frankrike och Storbritannien har tagit fram ett nytt resolutionsförslag till FN:s säkerhetsråd kring en utredning om misstänkta kemvapenattacker i Syrien.

Annons

I förslaget ingår att humanitär hjälp måste kunna nå det syriska folket och ett krav på att Syrien deltar i FN-ledda fredssamtal, enligt AFP.

Tidigare har rådet inte kunnat enas om en resolution. Ryssland lade in sitt veto mot ett amerikanskt förslag och flera ryska förslag har röstats ned. (TT)

Burma har tagit emot en första rohingya-familj i enlighet med uppgörelsen med grannlandet Bangladesh.

I ett Facebook-inlägg med Burmas regering som avsändare visas foton på hur en familj får id-papper och genomgår en läkarundersökning. Planer på att fler snart ska återvända nämns däremot inte.

Omkring 700 000 personer från den muslimska minoritetsgruppen har flytt från delstaten Rakhine i Burma till Bangladesh efter en omfattande militäroffensiv, som utlöstes efter våld i området, i fjol. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons