Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Äldre kvinna fortsatt försvunnen från äldreboende i Ljungby kommun, ny bilbrand i Araby och misstänkt anlagd villabrand utanför Alvesta. Här följer nattens händelser lokalt och i omvärlden.

Kronoberg

En villa utanför Alvesta har brunnit ner i natt. Enligt ägaren ska ingen person befunnit sig i huset. Polisen misstänker att branden är anlagd.

– Det finns ingen naturlig förklaring varför det börjat brinna på det sättet. Vi har spärrat av platsen och upprättat en anmälan om mordbrand, säger Emir Bajric, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Den stora polisinsats efter en äldre försvunnen kvinna i Ljungby kommun fortsätter, det uppger presstalesperson Morgan Eriksson vid polisen i region Syd. På måndagsnatten bekräftar polisen att kvinnan varit borta i närmare tolv timmar.

En ny bilbrand har i natt drabbat Växjö i Araby. En personbil har blivit totalbränd efter händelsen. Polisen misstänker skadegörelse.

Sverige

En stor brand nära E4 i södra Jönköping har utlöst rök som syns över nästan hela staden.

– Släckningsarbetet kommer att pågå hela natten, säger Michael Simmeborn, inre befäl på räddningstjänsten, till SVT Jönköping.

Det verkar ha varit byggsopor på en avfallsanläggning på Herkulesvägen som fattat eld.

Vid tvåtiden natten till tisdagen hade man lyckats begränsa branden, skriver räddningstjänsten i ett pressmeddelande. Men fortfarande arbetade då 50 personer med släckningen.

– Känner man obehag av röken ska man stänga fönster och ventilation, säger Michael Simmeborn. (TT)

Under olika brottsrubriceringar åtalas nu sju personer för mordet på en utpekad gängledare i Bromma förra året, skriver DN.

Alla tillhör enligt polisen Stockholms undre värld. Mannen sköts ihjäl efter en dramatisk biljakt mitt på dagen i november. Polisen tror sig nu ha hittat hela kedjan av ansvariga i vad som beskrivs som ett beställningsmord.

– Det är ovanligt att vi lyckas med det, samtidigt är det tillfredsställande, säger en polis till DN. (TT)

Världen

Dödssiffran stiger i protesterna i Gaza i samband med invigningen av USA:s nya Israelambassad.

Totalt uppges 58 palestinier under måndagsdygnet ha skjutits ihjäl av israeliska styrkor. 2 700 har skadats, av dem har 1 360 skottskador, enligt palestinska myndigheter. Minst sex av de döda är under 18 år.

Tiotusentals människor protesterar vid gränsen mot Israel. Premiärminister Benjamin Netanyahu säger att Israel har agerat i självförsvar mot Hamas. (TT)

Fyra personer omkom när en bomb från oktoberkriget 1973 exploderade vid en byggarbetsplats i den egyptiska öknen.

Ett intensivt arbete med att bygga en ny administrativ huvudstad pågår 45 kilometer öster om Kairos utkanter, och det var där olyckan skedde.

En anonym källa berättar för nyhetsbyrån AFP om explosionen och de fyra omkomna arbetarna, men går inte in på vilket tidigare krig bomben härrörde från.

Enligt Reuters källor rör det sig sannolikt om en landmina från kriget 1973.

Ytterligare två arbetare skadades. (TT)