Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Bilförare till sjukhus efter älgkrock i Alvesta kommun. Polisen utreder dödsskjutning i Halland.
Publicerad 29 maj 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

Strax före klockan 22:30 på måndagskvällen skickades polis, räddningstjänst och ambulans till en trafikolycka på länsväg 126. Enligt polisen ska en personbil ha krockat med en älg.

Annons

Larmet om olyckan vid Ängadal i Alvesta kommun kom vid klockan 22:23.

Föraren har förts med ambulans till sjukhus. Jägare har skickas till platsen för att ta hand om den döda älgen.

Enligt polisens hemsida kunde olyckan påverka framkomligheten på platsen. Bilen uppgavs ligga i diket.

Trafikverket satte prognosen för arbetet till midnatt.

Sverige

En man har skjutits ihjäl på en gård i Hylte kommun.

När polisen kom dit vid 21-tiden på måndagskvällen var mannen död, och på gården greps då en annan man. Han misstänks för mord.

– Nu förhör vi vittnen. Vi har förstås spärrat av området för att under natten göra en teknisk undersökning. Vi förhör också den gripne mannen, säger polisens presstalesman Tommy Nyman.

Han är fårordig när det gäller omständigheterna kring mordet och vill inte berätta vilken typ av vapen som användes. Polisen lämnar heller inga uppgifter om den dödes eller den misstänktes ålder. (TT)

Räddningstjänsten är under natten kvar i skogarna i Värmland och västra Bergslagen för att släcka bränder som ett tåg orsakade längs järnvägsspåret.

Annons

– Bergslagens räddningstjänst arbetar fortfarande i trakterna kring Asphyttan med glödbränder kring järnvägen, säger Ola Åkesson vid räddningstjänsten i Karlstad.

Karlstads räddningstjänst är kvar i Molkom för att snabbt kunna åka ut om bränder blossar upp.

En handfull uthus har eldhärjats, men inget bostadshus, enligt Åkesson. Inga människor har skadats.

När det blir ljust kommer helikopter att skickas ut igen.

– Det behövs när det är så här svår terräng, dit det är svårt att komma fram på marken. Annars är det fyrhjulingar som gäller, och att dra slang långa sträckor, säger Åkesson. (TT)

Flygplatsen i Luleå har öppnat igen efter branden i ett ställverk nära flygledartornet under måndagen.

– Vi har två inställda avgångar nu på morgonen och två avgångar med senare starttid, säger Åsa Öhman, pressansvarig på Swedavia.

Trafiken fick stoppas vid klockan 20 sedan en brand brutit ut i en mindre byggnad. Branden var under kontroll vid 21-tiden, men flygledartornet saknade då strömförsörjning. (TT)

Världen

En högt uppsatt medarbetare till Nordkoreas diktator Kim Jong-Un har landat i Singapore, enligt det japanska mediebolaget NHK. Uppgiften ses som en indikation på att planeringen inför toppmötet mellan Kim och USA:s president Donald Trump fortsätter.

Annons

Samtidigt lämnade en grupp företrädare för den amerikanska regeringen Japan för att resa till Singapore. Enligt Vita huset har en förtrupp skickats till Singapore för att möta nordkoreaner.

Under helgen möttes Kim Jong-Un och Sydkoreas president Moon Jae-In vid gränsstaden Panmunjom, och kom överens om att toppmötet mellan Nordkoreas och USA:s ledare skulle hållas. (TT)

Jemenitiska styrkor närmar sig den rebellkontrollerade staden Hodeida, där en viktig hamn för humanitär hjälp finns.

– Den jemenitiska militären, stödd av koalitionen, är runt 20 kilometer utanför Hodeida och militära insatser pågår, säger den saudiledda koalitionens talesperson Turki al-Maliki.

Uttalandet kommer sedan rebelledaren Abdul Malik al-Huthi sagt att rebellerna är redo att hindra alla försök till militära insatser mot Hodeida. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Oscar IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons