Annons

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Här följer händelser nattens händelser från omvärlden.
Publicerad 27 juni 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Småland

Det har varit en lugn natt i såväl Kalmar som Kronoberg enligt polisen.

Annons

En man i Mariannelund greps under natten och är misstänkt för grov kvinnofridskränkning. Mannens fru anmälde att hon hade blivit misshandlad under tisdagen och flytt hemmet tillsammans med deras gemensamma barn. Kvinnan behövde inte söka sjukvård, enligt polisen.

Sverige

Tre personer har förts till sjukhus sedan två båtar kolliderat på Harefjorden i Säffle kommun, rapporterar Värmlands Folkblad och NWT.

– Det är en större öppen fiskebåt som har kört runt 15–20 knop och kört över en mindre fiskebåt, säger Mikael Ohlson, insatsledare på räddningstjänsten, till NWT.

Den mindre båten slog runt och hamnade upp och ner i vattnet och de tre ombord kunde räddas av privatpersoner som åkte ut till undsättning.

De fördes med ambulans till sjukhus. Enligt en presskommuniké från sjukhuset är alla allvarligt skadade.

De två personer som färdades i den större båten uppges vara fysiskt oskadda. (TT)

En person har förts till sjukhus efter en brand i en lägenhet i centrala Malmö, rapporterar Sydsvenskan.

Larmet kom vid 02.30-tiden.

– Vi lyckades snabbt släcka branden, och tog sedan hand om rök i trapphuset och lägenheten, säger Joel Johansson, inre befäl vid Räddningstjänsten Syd, till tidningen.

Annons

Personen lyckades ta sig ut från lägenheten på egen hand och fördes till sjukhus med oklara skador. (TT)

Polisen i Västerås utreder ett fynd som har hittats i ett skogsområde. Platsen är avspärrad tills tekniker har undersökt det som hittats, uppger polisen.

Benbitar har hittats på platsen men det är oklart om de kommer från en människa, uppger polisen för TV4 Nyheterna.

Fyndet har gjorts i ett skogsområde i närheten av en avfallsanläggning och upptäcktes vid 19-tiden under tisdagskvällen. (TT)

Världen

Polisen i Rostov uppger att den tagit emot flera bombhot och evakuerat flera barer och restauranger runt om i VM-staden, men att inget farligt upptäckts och att faran blåsts över.

"Den 26 juni tog polisen emot flera telefonsamtal om att explosiva föremål placerats ut på platser i Rostov-vid-Don. Polisstyrkor gjorde alla nödvändiga kontroller och inga farliga föremål hittades. För närvarande fungerar alla platser normalt", uppger lokal polis i ett uttalande.

Samtidigt kommer polisuppgifter från ett evakuerat hotell som gör gällande att det rörde sig om en övning.

Hotellet listas av Fifa som ett officiellt VM-hotell, men inga lag bor där. En polisman där uppgav att 16 platser, bland dem hotell och restauranger, evakuerats som en del av övningen.

Polis, räddningstjänst, ambulanser och bombhundar syntes utanför hotellet, enligt vittnen.

Annons

På andra sidan staden vid en italiensk restaurang uppger en anställd att personalen fick order om att evakuera byggnaden i omkring två timmar efter ett bombhot.

– Det var ett telefonsamtal, ett anonymt telefonsamtal, där de sade att det var en bomb i byggnaden, säger personen.

En talesperson för Fifa har inte kunnat nås för en kommentar av Reuters.

Hittills har fyra matcher spelats i staden, med nästa VM-match på måndag (åttondelsfinalen G1–H2). (TT)

En person har omkommit och tolv har skadats vid en explosion vid ett sjukhus i Gatesville, Texas, rapporterar CBS News.

Sjukhuset stängdes efter händelsen och patienter förs till andra sjukvårdsinrättningar i området, uppger sjukhusets vd David Byrom.

Tidiga uppgifter gör gällande att explosionen inträffade vid en byggarbetsplats på sjukhusområdet. Explosionen ska ha orsakat strömavbrott i delar av staden. (TT)

Fyra personer döms till fängelse i 20 år efter protester mot ekonomiska och sociala problem i Rif-regionen i norra Marocko hösten 2016.

En av männen greps i maj 2017 för att ha organiserat demonstrationer i staden Al Hoceima, och ställdes inför rätta för att ha undergrävt allmän ordning och ha hotat nationell enighet.

Tre andra personer döms till fängelse i 15 år och sex andra i 10 år. 27 personer fick kortare fängelsestraff. (TT)

Annons

Central Park på Manhattan i New York har blivit officiellt bilfri.

På tisdagskvällen samlades företrädare för staden tillsammans med park- och cykelaktivister i en cykeltur bakom den sista bilen, som körde igenom parken kockan 19 lokal tid.

– I över hundra år har vi gjort en av världens mest ikoniska parker till en motorväg – och med början i kväll, tar vi tillbaka den för alltid, säger stadens borgmästare Bill de Blasio.

Fram till nu har vägar i parkens södra delar i den amerikanska mångmiljonstaden varit öppna för bilar under rusningstid.

Central Park har dagligen uppemot 250 000 besökare. Parken fyller 160 år nästa år.

Det kommer även i fortsättningen att vara möjligt att köra igenom parken på några bestämda ställen. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons