Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Småland Artikeln publicerades

Räddningstjänsten larmades sent på fredagskvällen om en brand i en arbetsmaskin/kvarn i en fabrik på Nytorpsvägen i Hultsfred. När räddningstjänsten kom till platsen, som var Ikeas gamla lokal, brann det i en arbetsmaskin. Räddningstjänsten kunde utan problem släcka elden.

- Det brann när vi kom, men inte när vi åkte därifrån, säger räddningschef Mikael Hässelgård.

Polisen i Kalmar meddelar i övrigt att det varit en väldigt lugn natt i länet.

Sverige

En 16-årig pojke i Linköping åtalas för att ha försökt hugga ihjäl en annan pojke med kniv under ett stort ungdomsbråk i december förra året, rapporterar SVT Öst.

Knivhuggen träffade i armen och buken på pojken. Enligt åklagaren var det enbart tillfälligheter som gjorde att han överlevde.

Den åtalade var 15 år när han greps. Bråket inträffade på lucia i centrala Linköping. (TT)

En 16-åring som köpte lösviktsgodis scannade fel vikt och betalade för lite. Händelsen i Östersund polisanmäldes och gick vidare hela vägen till tingsrätten, rapporterar SR Jämtland.

Enligt åtalet scannade pojken lösviktsgodis i en affär för 5 kronor, men efter det plockade han i mera godis i påsen och skulle egentligen ha betalat 22 kronor. Han tog en ny streckkod för den nya vikten, men scannade in fel kod vid betalningen.

Han blev åtalad för ringa bedrägeri, men frias nu i tingsrätten som inte kan utesluta att han scannat fel av misstag. (TT)

Världen

Hundratals personer demonstrerade för tredje dagen i rad med anledning av en brutal våldtäkt på en åttaåring i Indien. Flickan vårdas på sjukhus med livshotande skador.

Demonstranterna, som samlats på flera platser i delstaten Madhya Pradesh, ropade "död åt våldtäktsmannen" med krav på att han hängs.

Polisen sade under fredagen att situationen vid demonstrationerna var under kontroll sedan det varit stökigt på torsdagskvällen.

Mannen hämtade upp flickan efter skolan med löfte om skjuts, enligt polisen. Han är misstänkt för våldtäkt och mordförsök.

Sexuellt våld är utbrett i Indien, där nästan 40 000 fall rapporterades 2016. Enligt aktivister finns ett stort mörkertal.

Madhya Pradesh är den delstat där flest våldtäkter rapporterades, mer än 4 900 fall 2016, enligt myndigheternas uppgifter. I april införde Indien dödsstraff för våldtäkt mot barn. (TT)

Två personer har hittats döda i en husvagn på en campingplats i Stevns på Själland.

– Vi har inte identifierat de två personerna men vi har en uppfattning om vilka de är. Vi antar att det handlar om en man och en kvinna som har bott på campingplatsen en tid, säger Lars Galasz vid polisen.

Larmet om händelsen kom några minuter efter midnatt. Det är oklart vad som orsakat branden, som kunde släckas snabbt, uppger polisen. (TT)