Annons
Nyheter

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Smet från olyckan - trots att passagerare var skadad.
Kronobergs län • Publicerad 11 juli 2018

En personbil körde vid 03-tiden in i en nattparkerad bil nära Islandsvägen i Växjö. Föraren sprang från platsen och är nu misstänkt för vårdslöshet i trafiken och smitning.

Kvar på platsen fanns däremot en skadad passagerare som undersöktes av ambulans och sedan fördes med till sjukhus. Skadeläget är i nuläget oklart.

Annons

En personbil med tre unga män körde in i Fagrabäcksrondellen i Växjö under sena tisdagskvällen.

– På nåt vis har de hamnat på sniskan så de kört in i rondellen, säger insatsledare Jalle Karlsson.

De tre männen klarade sig utan skador. Polisen är nu på plats och arrangerar bärgning för bilen.

Sverige

Två män har skjutits i Rinkeby, rapporterar P4 Stockholm och andra medier.

Larmet kom strax efter klockan 23. Ett vittne säger till Aftonbladet att de skjutna verkar vara i 20-årsåldern.

– Den ene låg ner och den andre satt upp, säger vittnet.

– De två männen har förts till sjukhus, en med skador i benet och den andra i armen. Deras tillstånd är inte livshotande, säger polisens vakthavande befäl Fredrik Nylén.

En stund senare kunde en utpekad gärningsman gripas.

– Gripandet ska ha skett i närområdet, säger Fredrik Nylén till Aftonbladet. (TT)

Annons

Det här ser ut att bli sista sommaren i livet för den berömda Kvilleken, känd som Sveriges äldsta.

– Jag trodde inte att den skulle klara sig till den här sommaren, men den har en kvist med gröna blad fortfarande, säger tillsynsman Torsten Ungsäter till Vimmerby Tidning.

Trädet, även känt som Rumskullaeken, har vakat över sin fridfulla äng utanför Vimmerby i över 1 000 år. Det är omtalat som en av Europas största och äldsta ekar. (TT)

Världen

Hittills har ungefär 180 människor bekräftats omkomna i det regnoväder som har härjat delar av Japan, uppger en talesperson för regeringen.

Regnet har orsakat både översvämningar och jordskred i stora delar av Japan. Fortfarande pågår insatser för att söka efter saknade.

Ovädret är det värsta som landet drabbats av på över 30 år. (TT)

En saltvattenkrokodil på över 600 kilo har, efter att ha gäckat lokala myndigheter i minst 18 år, infångats i staden Katherine i norra Australien.

Djuret är närmare fem meter långt och uppskattas vara över 60 år gammalt.

Krokodilen togs till en krokodilfarm eftersom den utgör en fara för människorna i området, säger Tracey Duldig, viltvårdschef i Northern Territory.

Annons

"Han är den största krokodil som någonsin avlägsnats från Katherine River av viltvårdsteamet", säger Duldig i ett uttalande.

Totalt fångas cirka 250 "problemkrokodiler" in varje år. Saltvattenkrokodiler är vanligt förekommande i Australiens tropiska norra delar och de dödar i genomsnitt två personer årligen.

Krokodilpopulationen har ökat explosionsartat sedan det blev en skyddad art på 1970-talet, men efter ett fall i fjol när en äldre, dement kvinna dödades av en krokodil har diskussionen om skyddsjakt satt fart. (TT)

Linus DahlbäckSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons