Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Misstänkt för knivrån anhållen. Älgkrock och mindre brand i Hultsfred.

Kalmar län

Den man i 25-årsåldern som hämtades till förhör efter knivrånet i Emmaboda på torsdagen anhölls under natten till fredagen.

En personbil krockade med en älg i höjd med Ödhult i Hultsfreds kommun.

Larmet om olyckan på väg 23/34 kom vid 22.40-tiden på torsdagskvällen. Räddningstjänst och ambulans skickades till platsen, men ingen person behövde föras till sjukhus, enligt SOS Alarms händelseinformation.

Och strax efter klockan 04.30 kom larm om en skogsbrand mellan Järnforsen och Målilla. Blixten ska ha slagit ner i en trädtopp varpå trädet böjdes ner till en rishög som tog eld, enligt räddningstjänsten. Cirka två kvadratmeter uppges ha brunnit och räddningstjänsten kunde släcka snabbt.

Kronoberg

En natt utan större polisiära händelser i området.

Sverige

En man i 30-årsåldern hittades svårt knivskuren strax efter midnatt på en gata i Upplands Väsby.

– Enligt uppgifter till vittnen ska en misstänkt gärningsman ha flytt från platsen på en cykel, men om det är gärningsmannen eller inte det får vi utreda, säger Ulrika Berts, jourförundersökningsledare på polisen Stockholm nord.

Mannen hittades i utkanten av Upplands Väsby, allvarligt skadad. Han fördes med ambulanshelikopter till Karolinska universitetssjukhuset.

– Vi håller på och försöker utreda vad som hänt och arbetar på att få fram vem som är skyldig samt gör en teknisk undersökning. Ingen är misstänkt för närvarande, säger Ulrika Berts. (TT)

En knivbeväpnad man i 20-årsåldern greps sent på torsdagskvällen för mordförsök efter att ha försökt hugga en polisman.

Larmet gick strax före midnatt efter att en man observerats i ett bostadsområde i Ramshäll i Linköping beväpnad med kniv.

– När polispatruller anländer till platsen vägrar mannen släppa kniven utan går i stället runt med kniven och gör till slut utfall mot en polisman som får värja sig med batong. Han tappade kniven och poliser får honom under kontroll, säger Martin Detterström, vakthavande befäl vid polisregion Öst.

Mannen fördes till sjukhus för kontroll. (TT)

Världen

Den amerikanska delstaten Tennessee avrättade på torsdagen en man med hjälp av en dödlig injektion. Metoden som användes har ifrågasatts då vissa menar att det finns risk för att den som avrättas bland annat upplever att den "bränns levande".

Billy Ray Irick, som 1986 dömdes för våldtäkt och mord på en sjuårig flicka, är den första att avrättas i Tennessee sedan 2009. Hans advokater hävdar att han har en historia av allvarlig psykisk sjukdom.

Högsta domstolen avslog en begäran om att inte genomföra avrättningen som planerat då metoden har ifrågasatts. (TT)