Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Bråk i Moheda och Växjö. Voltad bil utanför Alvesta.
Publicerad 15 september 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

Två killar i 15-årsåldern ska ha skadats i ett bråk i centrala Moheda på fredagskvällen.

Annons

Uppemot ett 20-tal unga personer kan ha befunnit sig på brottsplatsen, enligt polisen.

– En har blivit slagen så att blodvite uppstått, säger Viktor Jensen, jourförundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Polis åkte dit strax efter klockan 22.

– Vi har en del namn som vi jobbar vidare med. Vi har inte gripit någon, men det betyder inte så mycket eftersom det är ganska unga människor. Man gör bedömningen om de behöver gripas eller inte, men de är precis lika misstänkta ändå, säger Jensen klockan 01.50.

Även i Växjö, på Kungsgatan, ska det ha varit bråk. Polis var på plats vid 04-tiden och meddelar att flera personer ska ha blivit misshandlade. Men uppgifterna var knapphändiga tidigt på lördagsmorgonen och ingen person var då misstänkt.

En personbil ska ha voltat och åkt av riksväg 25 mellan Alvesta och Hjortsberga sent på fredagskvällen.

Larmet kom strax före klockan 23.30. Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till platsen.

Polisen uppger att föraren var ute ur bilen. Ingen person har förts till sjukhus, enligt SOS Alarms händelseinformation.

Olyckan ska ha inträffat i västlig riktning på vägen.

Polisen har ingen misstanke om brott i samband med händelsen.

Annons

Strax före klockan 02 på natten till lördagen stoppade polis en kvinna som körde bil på Söder i Växjö.

Kvinnan, som är i 25-årsåldern, ska ha haft strax över en promille alkohol i blodet och misstänks därför för grovt rattfylleri.

Även i Älmhult misstänks en bilförare för rattfylleri. Det var strax efter midnatt som polis stoppade en 21-årig man i centrum.

Han omhändertogs för provtagning.

Sverige

Tre personer har förts till sjukhus efter en trafikolycka utanför Göteborg.

En av dem uppges vara allvarligt skadad, skriver Aftonbladet.

– Troligtvis är det en personbil som kört in i ett lastbilssläp eller något stillastående fordon. Olycksförloppet är fortfarande oklart, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen i region väst, till tidningen.

Enligt Expressen inträffade olyckan på riksväg 40 i höjd med Mölnlycke och larmet kom strax efter klockan 01 natten mot lördag. (TT)

Under natten mot lördagen kallades polis till Flemingsberg söder om Stockholm efter att flera boende i området hört en kraftig smäll. Polisen larmades vid ettiden på natten.

Annons

– Det är något som har detonerat utomhus och det har blivit skador på en bil och på en husfasad, säger Lena Baakki, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, till TT.

Platsen är avspärrad och tekniker är på väg. Det finns inte information om att någon har skadats. (TT)

Världen

Supertyfonen Mangkhut slår omkull träd, river av tak och slår ut elnät på sin väg över Luzon, den stora ön längst norrut i Filippinerna.

Fyra miljoner människor befinner sig i farozonen sedan stormens öga mitt i natten till lördagen, lokal tid, nått ön. Det förutspås vara den värsta tyfonen i området denna säsong.

Efter Filippinerna fortsätter Mangkhut mot södra Kina – inklusive jättestäderna Hongkong och Shenzhen – och därefter Vietnam. (TT)

"Florence" har nedgraderats från orkan till tropisk storm, men öser ner regn som befaras leda till katastrofala översvämningar längs USA:s mellersta östkust.

Hittills skylls minst fem dödsfall i North Carolina på ovädret. En kvinna och hennes baby hamnade under ett fallande träd i Wilmington.

I Pender County dog en kvinna som drabbats av hjärtattack men inte kunde nås av vårdpersonal. Och i Lenoir County omkom två män i separata händelser utomhus. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons