Annons

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Publicerad 23 september 2018
Arkivbild
ArkivbildFoto: Johan Nilsson/TT

En väldigt lugn natt i Kronoberg enligt polisen i Växjö. En brand i ett Garage i Ljungby, en allvarlig bilolycka i Kalix och flera skadade efter oväder i Kanada.

Ljungby

Annons

Brand i garage. Räddningstjänsten larmades strax efter midnatt till ett garage i Kvänarp norr om Ljungby. Det fanns ska inga några personer i garaget, men släckningsarbetet har varit svårt och räddningstjänsten har haft tre enheter på plats för att bekämpa branden under större delen av natten.

Kalix

En person har skadats svårt i en singelolycka utanför Kalix. Det var en bil med två personer i som körde av vägen.

– I samband med en kurva har man gått av vägen och kört in i ett antal träd, säger Adam Dahlberg, inre befäl vid räddningstjänsten i Norrbotten, till Norrbottens-Kuriren och Norrländska Socialdemokraten.

Två personer fördes till Sunderby sjukhus efter olyckan, som inträffade vid 20-tiden på lördagen.

Region Norrbotten uppgav senare på kvällen att en av dem är svårt skadad och vårdas på intensivvårdsavdelningen. Den andra personen skadades lindrigt (TT)

Kanada

Svåra följder efter kraftig tornado. Två människor fick livshotande skador i den tornado som drabbade Kanada under fredagen. Sex personer vårdas på sjukhus av totalt runt 30 skadade. Över 200 000 var fortfarande på lördagen utan ström.

Efter att ha besökt området Dunrobin väster om Ottawa, säger stadens borgmästare Jim Watson att det ser ut att ha drabbats av en flygattack.

Flera tornador per år drabbar vanligtvis området, men sällan så kraftiga. (TT)

Daniel Kirby
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons