Annons

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Grov misshandel i Tingsryd.
Publicerad 30 september 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Småland

Polisen larmades på lördagskvällen till en adress i Tingsryds kommun. en 36-årig man misstänks ha misshandlat en annan person med ett tillhygge. Misshandeln bedöms som grov.

Annons

– Med tanke på tillhygget och att man orsakar rätt så stora skador då, som kan vara livshotande, säger Anna-Karin Davidsson, inre befäl vid polisen i Växjö.

Skadorna på den målsägande är dock enligt polisens vetskap inte livshotande, men personen fick föras till sjukhus med ambulans.

Den misstänkte mannen bor i samma hus som den skadade och Anna-Karin Davidsson beskriver dem som bekanta. Vad det rör sig om för tillhygge har polisen inte berättat. 36-åringen anhölls senare under natten av åklagare, misstänkt för grov misshandel.

Två personer är misstänkta för hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd i centrala Växjö under natten. En av de två omhändertogs även av polisen, på grund av fylleri.

Polisen i Kalmar grep under natten fyra unga män i centrala Kalmar som blivit omhändertagna av ordningsvakter. Männen är misstänkta för misshandel med slag och knytnävar på en 25-årig man. 25-åringen ska enligt polisen inte behövt åka ambulans till sjukhus.

Vid midnatt åkte polis och väktare till en adress i Borgholm på grund av en pågående stöld av en gräsklippare på inhägnat område.

Tre personer har setts på en övervakningskamera och en kort stund efter larmet grips tre personer i ett område i närheten.

De tre gripna är två män 25-årsåldern och en kvinna i 20-åråldern. Alla tre är misstänkta för stöld, skadegörelse och olaga intrång. En av männen är även misstänkt för narkotikabrott.

Sverige

En man är svårt skadad efter att ha blivit knivhuggen utomhus i Vällingby, natten till söndagen.

Annons

– Larmet inkom vid 04.11-tiden och vi har inlett en förundersökning om mord. Mannen är allvarligt skadad och förd till sjukhus, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

En man har gripits, misstänkt för mordförsöket och polisen håller just nu förhör med den misstänkte.

– Platsen är avspärrad och vi gör en teknisk undersökning, säger Fredrik Andersson. (TT)

Strax efter 22-tiden på lördagskvällen knivhöggs en man i 25-årsåldern i magen på en adress i Nyköping.

Mannen fördes skadad till sjukhus och en man i samma ålder greps på platsen, misstänkt för försök till mord eller dråp.

– Vi vet inte exakt hur svårt skadad han är men vi befinner oss på sjukhuset nu för att försöka prata med målsäganden, säger Martin Detterström, vakthavande befäl vid polisregion Öst.

Brottsplatsen är avspärrad i väntan på teknisk undersökning. (TT)

Världen

Minst 420 personer har bekräftats döda på den indonesiska ön Sulawesi, enligt uppgifter i statliga medier på söndagen. Samtidigt varnar myndigheterna för att dödstalet kan stiga ytterligare.

Över 500 personer är svårt skadade och lokala sjukhus har fullt upp med att ta hand om nya skadade som anländer.

Annons

Skalvet som drabbade kuststäderna Palu och Donggala på fredagen hade en magnitud på 7,5. Det följdes av en tsunami med vågor på uppemot tre meter. (TT)

Tesla-vd:n Elon Musk har gjort en uppgörelse med den amerikanska finansinspektionen (SEC) enligt domstolsdokument som affärssajten CNBC refererar till. Uppgörelsen innebär att Musk får stanna kvar som vd men lämna posten som ordförande i företaget.

SEC har stämt Musk för säkerhetsbedrägeri efter att han den 7 augusti skrev på sitt twitterkonto, med fler än 22 miljoner följare, att han övervägde att privatisera elbilstillverkaren och ta företaget från börsen. Musk meddelade senare att han ändrat sig. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons