Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Inbrott och misshandel i Ljungby, samt våld mot tjänsteman och anlagd brand i Växjö. Så lyder brottsrubriceringarna i Kronoberg natten till söndag.

Kronoberg

Graffitikonst har brunnit på Söder i Växjö natten till söndag. Polisen misstänker att branden är anlagd.

Polisen misstänker ett villainbrott på Fiskarvägen i Ljungby. Någon ska ha brutit upp en altandörr och tagit sig in och tillgripit kontanter.

Det är i nuläget okänt om fler saker är tillgripna. Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning.

Polisen berättar att de kallats till ett uteställe på Stora Torget i Ljungby vid 01-tiden i natt, detta med anledning av en misshandel.

Enligt uppgift ska en man i 20-årsåldern där ha blivit slagen av en man i 30-årsåldern. Den skadade mannen ska ha fått skador på sina tänder, och i natt behövt uppsöka sjukhus.

En man i 25-årsåldern ska ha uppträtt hotfullt mot ordningsvakter på Storgatan i centrala Växjö i natt. Enligt uppgift ska han ha hotat två ordningsvakter till livet efter att ha avvisats från platsen.

Mannen är misstänkt för hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

Sverige

Polisen utreder en grov misshandel i Södertälje under söndagen. Den skadade mannen kunde själv larma polisen om händelsen, rapporterar Länstidningen Södertälje.

– Vi anträffade en man med ett skärsår i axeln. Misshandeln verkar ha skett inomhus, men målsägaren kunde inte lämna någon klar redogörelse så det är lite oklart vad som har hänt, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid polisens ledningscentral till tidningen.

Under lördagskvällen var ingen gripen i ärendet. (TT)

En brand bröt ut i en lada vid E16 vid Bjuråker utanför Malung under lördagskvällen. I den fanns stora värden i form av bilar, husvagnar och traktorer som inte gick att rädda, skriver Dalarnas Tidningar.

– Vi har lyckats att begränsa branden och rädda boningshuset, säger Bo Lundgren, räddningschef i beredskap, till tidningen.

E16 stängdes av under släckningsarbetet och kunde öppnas igen sent på kvällen. Inga människor kom till skada. (TT)

Världen

En hummerfiskare har avlidit och en saknas efter att deras båt sjunkit vid Bokn i Rogaland i sydvästra Norge.

Larmet kom på lördagsförmiddagen och en stor sökinsats med helikoptrar och båtar pågick under lördagen i området.

En 51-årig man hittades i vattnet och fördes kritiskt skadad till sjukhus. Han konstaterades senare avliden. Den andra mannen saknas fortfarande. (TT)

Storbritannien och USA överväger att bojkotta en internationell konferens i Saudiarabien, som svar på försvinnandet av journalisten Jamal Khashoggi, erfar BBC.

Diplomatiska källor uppger att USA:s finansminister Steve Mnuchin och Storbritanniens minister för internationell handel, Liam Fox, kan ställa in sin planerade närvaro vid investeringskonferensen i Riyad.

Sedan tidigare har ett flertal sponsorer och medieföretag dragit sig ur konferensen. (TT)

Läs också: