Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Bil in i mitträcke på E4 vid Markaryd. Man skjuten i Göteborg.
Publicerad 25 oktober 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

En personbil ska ha åkt in i mitträcket på E4 strax norr om Markaryd tidigt på torsdagsmorgonen.

Annons

Larmet om olyckan, som ska ha skett i norrgående riktning, kom klockan 05. Räddningstjänst, polis och ambulans åkte till platsen.

Strax före klockan 05.30 var fem brandbilar på plats och ambulansen hade åkt hemåt utan att ta med sig någon person, enligt SOS Alarms händelseinformation. Räddningstjänsten bekräftar sedan att ingen person förts till sjukhus.

– Bilen är bärgad och alla räddningsenheter, polis och ambulans har lämnat, säger Anders Johansson, ställföreträdande räddningschef i Markaryd, klockan 05.45.

Bilen ska ha åkt in i mitträcket.

– Han hade väjt för någonting som låg på vägbanan, säger Johansson.

Bilen bärgades och räddningstjänsten sopade vägbanan. Inledningsvis var ett av de två norrgående körfälten avstängt, men det ska nu vara öppet igen.

Sverige

En man i övre tonåren har skjutits utomhus i området Länsmansgården på Hisingen i Göteborg.

Polisen fick larmet klockan 02.10 från en lägenhet, dit mannen på egen hand tagit sig. Enligt polisen är han skjuten i båda benen med flera skott. Brottet utreds som grov misshandel och ett stort polispådrag pågår i området. Det finns ingen misstänkt för brottet.

– Målsägande vill inte medverka i utredningen, säger Jens Christensen, vakthavande befäl vid polisen i region väst. (TT)

Annons

En man i 30-årsåldern greps i Kristianstad sent på onsdagskvällen.

Polis larmades till en lägenhet i Kristianstad där det var bråk, enligt uppringaren.

– Vi åker dit för att göra en kontroll och när polis kommer dit angrips de av en man, säger Magnus Lautin, jourförundersökningsledare vid polisen i Kristianstad.

Brottsrubriceringen är försök till mord. Men ingen person ska ha skadats fysiskt vid händelsen.

Mannen greps strax efter klockan 23.

Världen

Tusentals människor som vandrar norrut genom Centralamerika mot USA:s gräns återupptog på onsdagen sin färd efter ett längre uppehåll i södra Mexiko.

– Jag saknar mitt land. Jag gör inte detta för att jag vill det. Ingen lämnar sitt hem för att gå till ett ställe som de inte känner till. Men ibland tvingar omständigheter oss att göra saker på grund av vad som händer i våra hemländer, säger Delmer Martinez, som lämnat El Salvador.

Många av migranterna hade tagit en paus för att vila, tvätta sig och sköta om såriga fötter.

Migranterna flyr våld, politisk oro och fattigdom i sina hemländer och målet är att nå USA. Detta trots att den amerikanske presidenten Donald Trump hotat om att sätta in militären för att stoppa dem från att ta sig över gränsen, samt hotat om minskat bistånd till centralamerikanska länder.

Annons

Cirka 7 000 personer uppskattas ingå i den så kallade migrantkaravanen, enligt FN. Mexikanska myndigheter uppskattar däremot att det rör sig om färre än 4 000 personer och uppger att omkring 1 700 personer i karavanen redan har begärt asyl i Mexiko.

De flesta av migranterna kommer från Honduras. De har fortfarande cirka 300 mil kvar att gå för att nå USA. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons