Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Misstänkt drograttfylleri i Ryssby i Ljungby kommun. Kvinna påkörd i Ullared.
Publicerad 2 december 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

Strax före klockan 01.30 stoppade polis en bilförare på väg 613 i Ryssby. Mannen, som är i 60-årsåldern, misstänks för drograttfylleri, narkotikabrott och olovlig körning.

Annons

Sverige

En kvinna fördes till sjukhus med ambulans efter att ha blivit påkörd av en bilförare i Ullared sent på lördagskvällen.

SOS Alarm fick uppgift om olyckan på Varbergsvägen i Ullared klockan 23.12. Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till olycksplatsen.

– En gående är påkörd, sade Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region väst, inledningsvis.

Det visade sig vara en kvinna som drabbats.

– Det var lindriga skador, bilen hade touchat henne, säger Gunneng.

Polisen har gjort anmälan om trafikolycka och smitning från olycksplats.

En person har gripits misstänkt för misshandel efter det supporterbråk som bröt ut vid en krog på Östermalm i Stockholm på lördagskvällen. En annan person omhändertogs för fylleri.

– Sedan har vi kört iväg cirka 40 stycken utanför centrala Stockholm för att och svalka ned känslorna lite, säger Mikael Pettersson, befäl vid polisregion Stockholm.

Händelsen utreds som misshandel, våldsamt upplopp och skadegörelse.

Annons

– Det kanske kan bli så att utredningen leder till att det blir fler gripanden.

En person fördes till sjukhus för kontroll och flera plåstrades om på platsen.

Ett parkerat fordon i närheten skadades i bråket, men restaurangen verkar ha klarat sig utan större skador.

Larmet om händelsen kom klockan 22.43. (TT)

Världen

Alex Norén stod för en hole-in-one på PGA-tourens inbjudningstävling på Bahamas. Han följde upp haveriet på hål 16 med en hole-in-one på det 166 meter långa hål 17 i PGA-tourens inbjudningstävling på Bahamas. Utslaget landade kort före pinnen och rullade i till svenskens stora glädje. (TT)

USA:s konsulat i Mexikos näst största stad, Guadalajara, har attackerats med sprängmedel. Någon ska ha kastat ett föremål mot konsulatet och sedan sprungit från platsen.

Attacken skedde bara timmar innan vice presidenten Mike Pence och presidenten Donald Trumps dotter Ivanka Trump besöker landet.

Inga människor kom till skada vid explosionen, som orsakade skador på en vägg. (TT)

Middagsmötet mellan USA:s president Donald Trump och Kinas Xi Jinping verkar ha löst en del knutar i ländernas relation.

Annons

Bland annat ska ledarna ha kommit överens om att inte införa några nya handelstullar efter den första januari, uppger statlig kinesisk media.

Vita huset bekräftar att Trump gått med på att inte höja tullarna till 25 procent efter den första januari, utan att hålla nivån på dagens tio procent. Vita huset uppger vidare att Kina gått med på att göra betydande inköp från USA från jordbruks-, energi- och industriområdena, för att minska det amerikanska handelsunderskottet.

Trump och Xi åt middag efter G20-mötet i argentinska Buenos Aires. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons