Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

I Växjö har en man anhållits för misshandel, i Västsverige åtals ett par för flera cannabistält och i Norge fick tolvåringar räddas från ett fjäll. Här är nattens händelser.
Publicerad 17 april 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg/Kalmar

Vid midnatt greps en man i 50-årsåldern, misstänkt för att ha misshandlat och hotat en kvinna på en adress i Alvesta. Enligt polisen fick kvinnan, som blev lindirgt skadad, fly undan till en tvättstuga. Mannen sitter nu anhållen.

Annons

I Kalmar län har natten varit lugn utan några större händelser.

Sverige

Ett par på Orust åtalas efter att polisen hittat över 140 plantor och flera kilo färdig marijuana i parets bostad vid en husrannsakan, skriver Bohusläningen.

I huset fanns två rum som dedikerats till odling av cannabis och sammanlagt användes fem tält för produktionen. Mannen har erkänt brott medan kvinnan påstått att hon inte känt till odlingen. I sin rapport menar polisen dock att det är osannolikt att någon kunnat bo i huset utan att känna till odlingen, bland annat på grund av den starka doften. Polisen har också spårat köp av cannabisfrön till kvinnan.

De båda åtalas för grovt narkotikabrott vid Uddevalla tingsrätt och sitter häktade fram till rättegång. (TT)

Världen

Två tolvåringar fick hämtas med räddningshelikopter sedan de fastnat på Fokhaugtinden i Stordal kommun i norska fjällen.

– De har undersökts av läkare och allt är ok, säger de insatsledaren Erik Mikalsen vid polisen i Møre og Romsdal innan insatsen inleddes.

Pojkarna var på skidtur från ett stugområde när mörkret och kylan överraskade dem på tisdagskvällen. De var dåligt klädda, men hade telefon och även walkie-talkie med sig och beskrevs vara vid gott mod. (TT)

Flera raketer har träffat Tripoli, uppger vittnen för nyhetsbyrån AFP. Minst sju explosioner har skakat stadskärnan, och kort därefter sågs rök stiga mot himlen ovanför stadsdelen Abu Salim.

Annons

Enligt uppgift till nyhetsbyrån Reuters har två personer dödats och åtta personer skadats i den libyska huvudstaden.

Striderna utbröt den 4 april när krigsherren Khalifa Haftar inledde en offensiv för att ta över staden, vilket tvingat 18 000 på flykt. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons