Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

I Ljungby blev en man rånad på plånbok och mobil efter en utekväll.

I Stockholms skärgård avled en man efter en fisketur.

Kronoberg

En man ringer in till polisen vid 03-tiden på lördagen och berättar att han blivit påhoppad av en man och av en kvinna på Bergagatan i Ljungby. Tidigare under kvällen ska personerna suttit bredvid mannen på ett uteställe, skriver polisen på sin sajt.

Mannen ska ha blivit hållen över mun och hals, medan kvinnan ska ha tagit mobiltelefon och plånbok från hans fickor. Ingen misstänkt har gripits.

Två personer rapporterades under natten, misstänkta för olovlig körning i Växjö.

Kalmar län

En 18-årig man frihetsberövades misstänkt för ett drograttfylleri i Västervik.

Sverige

En polsk medborgare har avlidit efter en fisketur utanför Sollenkroka i Stockholms skärgård tillsammans med två anhöriga.

Runt midnatt natten till lördag ska de tre männen, enligt polisen, ha fiskat när en av dem av okänd anledning hamnade i vattnet.

– Vi hade en polispatrull på plats som följde med till sjukhus men trots räddningsinsatser så avled han senare på sjukhuset, säger Ellinor Torpare, vakthavande befäl vid polisen i Stockholm. (TT)

Tre personer fick rädda sig ut från en villa i Falköpings kommun sedan en brand utbrutit i bostaden runt midnatt.

Enligt polisen ska personerna andats in rök men ej blivit skadad i övrigt. Räddningstjänsten lät villan brinna ned. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har gjorts.

Världen

Fyra personer har omkommit och 29 skadats i samband med en explosion i Colombias huvudstad Bogotá.

Explosionen inträffade på fredagseftermiddagen lokal tid vid en fabrik som tillverkar delar till det populära spelet tejo.

Tejo, i stort sett en nationalsport i Colombia, går ut på att man från cirka 20 meters avstånd kastar metallföremål mot måltavlor som innehåller krut och som exploderar vid en träff. (TT)

USA:s president Donald Trump säger i en intervju med webbtidningen Politico att Nordkoreas senaste vapentester inte kan klassas som en förtroendeöverträdelse.

– De var på kortdistans och jag betraktar inte det som ett missbruk av vårt förtroende. Men du vet, någon gång kommer jag kanske att göra det. Men just nu nej, säger Trump.

– Det här var kortdistansmissiler och mycket vanliga saker. Mycket vanliga, säger presidenten. (TT)