Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Ett antal personer ska ha hämtats in till förhör efter en skottlossning utanför Tingsryd, sent på tisdagskvällen.

Utanför Ruda har räddningstjänsten under natten bevakat en brand vid ett risupplag.

Kronoberg

Polisen fick in samtal om det skjutits in i en bostad utanför Tingsryd strax före klockan 23. Ingen person ska ha kommit till skada.

Kalmar län

Vid 21.30-tiden på tisdagen larmades räddningstjänsten om en skogsbrand utanför Ruda. Två rishögar, bestående av rester från avverkning, hade börjat brinna och branden hade spridit sig till marken runt omkring. Det kunde man släcka men vid 01-tiden uppgav räddningstjänsten att man blev kvar under natten för bevaka de brinnande rishögarna.

Sverige

Rekordmånga ringde Giftinformationscentralen under april månad för att ställa frågor om huggormsbett.

88 samtal kom in, vilket kan jämföras med 30 under april förra året.

– Det var väldigt fint väder i april och precis som vi människor så gillar huggormen att vara i solen. Då finns det en viss risk att vi hamnar på samma ställe som huggormen, säger överläkaren Johanna Grass till Hallandsposten. (TT)

Världen

Venezuelas regim har "militärt ockuperat" parlamentet i Caracas, hävdar oppositionsledaren Juan Guaidó. Med hänvisning till ett bombhot hindrade nationalgardet ledamöter från att komma in på tisdagen.

Guaidó och andra ledamöter säger att det oppositionellt styrda parlamentet återupptar sitt arbete på onsdagen.

– Oavsett om det blir på ett torg, i ett annex eller under en bro så kommer parlamentet att sammanträda, säger ledamoten Luis Stefanelli. (TT)

Senaten i Alabama har röstat igenom ett förslag som skulle innebära USA:s striktaste abortlag. Endast den republikanske guvernören Kay Iveys underskrift saknas nu. Men lagen väntas också möta hårt motstånd i domstolar.

Den enda omständighet då abort tillåts enligt förslaget är om moderns hälsa är i fara.

Delstatssenaten röstade ja med siffrorna 25 mot 6. Om Ivey skriver under träder lagen i kraft efter ett halvår – om den inte stoppas i domstol. (TT)