Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan större polisiära händelser i Kalmar län och Kronoberg.
Publicerad 28 maj 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Här saknas innehåll

Kronoberg

Polisen rapporterar om tre viltolyckor utan personskador i länet.

Annons

Kalmar län

I Kalmar län rapporterar polisen om två viltolyckor under natten. Inte heller vid dem ska någon ha skadats fysiskt.

Sverige

Tidigt på tisdagsmorgonen ska fyra bilar ha brunnit i Husie i östra Malmö.

En smäll ska ha hörts i samband med branden och polis uppger att det troligtvis är en airbag som löst ut.

Polisen kan inte utesluta att branden är anlagd och utreder den som ett brott.

Ingen person ska ha skadats.

En man i 50-årsåldern har knivhuggits i Uppsala kommun, skriver UNT.

– Han hade blivit knivhuggen flera gånger i ryggen och vårdas nu på sjukhus, säger Sanja Vukicevic vid polisen i region Mitt till tidningen.

Polisen fick larm om ett pågående lägenhetsbråk vid 23-tiden på måndagskvällen. På plats fanns förutom den knivskurne även ett vittne och en misstänkt gärningsman, även han i 50-årsåldern, som greps. Händelsen rubriceras som försök till mord. (TT)

Annons

Världen

En flicka och en man har mist livet efter en knivattack mot en grupp skolbarn i Kawasaki, utanför Tokyo.

– Det var blod överallt, säger ett vittne till AFP.

Flickorna skulle precis gå på en skolbuss när en man gick till angrepp med en eller flera knivar. Detaljerna om händelsen har gått isär, men enligt lokala medier var flickorna mellan 6 och 12 år gamla.

– Det är svårt att beskriva hur det var, hur det lät. Det var inte flickor som lekte, det var ett ljud som var helt onormalt, säger ett vittne.

– Jag såg en man ligga på gatan. Jag såg också en flicka på marken. Det var fem eller sex flickor till där, det kanske var de som skrek. Det var blod överallt, säger vittnet.

Minst 15 personer skadades dådet. Tre av dem är vuxna och tillståndet för minst en av dem, en kvinna, är allvarligt, rapporterar medier.

Den misstänkte gärningsmannen greps, men avled senare på platsen. Mannen ska enligt lokala medier ha huggit sig själv i halsen. (TT)

Minst nio illegala guldjägare har dött efter att en gruva utanför Zimbabwes huvudstad Harare rasat samman.

Gruvan har varit stängd för underhåll sedan i september.

Annons

Olyckan inträffade på söndagen när guldjägarna, som olovligen tagit sig ner i en gruvgång, detonerade en sprängladdning.

Olaglig gruvdrift är ett utbrett problem i Zimbabwe, där tusentals personer dagligen riskerar livet. I februari dog minst 24 personer när två övergivna gruvor vattenfylldes. (TT)

Minst 40 fångar har hittats döda i fyra olika fängelser i delstaten Amazonas i Brasilien, meddelar myndigheter.

De döda ska alla ha strypts och är de senaste offren för strider mellan och inom rivaliserande gäng i fängelserna, som ofta är kontrollerade av kriminella fraktioner.

Under söndagen dödades 15 fångar i ett bråk på en av de mer ökända anstalterna i delstaten, Anísio Jobim-fängelset utanför Manaus.

Delstaten har sökt hjälp hos landets regering för att stärka säkerheten i fängelserna.

– Jag har precis pratat med (justitieminister) Sérgio Moro, som kommer att skicka personal till Amazonas för att hjälpa oss i denna krissituation, säger guvernören Wilson Lima på en presskonferens. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons