Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En lokal i Växjö som huserar en studentkår utsattes för två inbrott.
I Markaryds kommun eldhärjades ett dubbelgarage.
Publicerad 18 juni 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

Linnéstudenternas lokal i Växjö utsattes för ett inbrott vid 22.30-tiden på måndagen, då någon eller några krossat ett fönster. Några timmar senare kom ett nytt larm från samma adress - denna gång hade ett kassaskåp brutits upp.

Annons

En brand utbröt i ett dubbelgarage utanför Traryd vid 03-tiden på tisdagen. Ingen person kom till skada, men polisen har upprättat en anmälan om mordbrand.

Kalmar län

Polisen rapporterar om en lugn natt i länet.

Sverige

Släckningen av branden på Järvafältet fick avbrytas efter larm om att det kunde finnas odetonerad ammunition inom brandområdet. Platsen fick därför spärras av och ingen fick gå in i området.Under måndagskvällen beslutade räddningstjänsten att vattenbomba branden, men insatsen fick avbrytas efter en kraftig explosion. Det visade sig senare att smällen kom från ett pågående vägarbete.

Släckningsarbetet avbröts sedan sent på kvällen.

– Vi har under natten lågintensiv bevakning i ytterområdena av branden för att se till att den inte sprider sig. Sedan sätter vi i gång släckningsarbetet under tidig morgon, med helikoptrar, säger Emil Skoglund vid Storstockholms brandförsvar till TT klockan 02.

Avspärrningen av brandområdet kan leda till problem vid inflygning till flygplatserna Arlanda och Bromma, men hittills finns det inte några uppgifter om att flyg har påverkats. (TT)

Världen

Två starka jordskalv skakade Sichuanprovinsen i Kina. Skalven, med magnituden 5,9 respektive 5,2 inträffade med 30 minuters mellanrum och kändes i städer som Chengdu och Chongqing, men jordbävningarnas centrum var i glesbygd.

Annons

Minst elva personer har dödats, och 122 har skadats, uppger statlig tv, som visar bilder där räddningsarbetare drar ur offer ur rasmassor.

I maj 2008 drabbades Sichuan av ett svårt skalv där nära 70 000 människor dödades. (TT)

Omkring 80 personer har omkommit i en värmebölja i Bihar i Indien. Temperaturerna har legat på omkring 45 grader i flera dagar.

Värmeböljan har gjort att undantagstillståndsliknande tillstånd trätt i kraft på sina håll. I Gaya-distriktet förbjuds invånarna från att utföra icke-nödvändiga arbetet utomhus. Bland annat är det stopp för byggarbeten mellan klockan 11 och 16.

Stora delar av Indien hukar under värmen. Temperaturen har under dagtid hållit sig över 40 grader de senaste 32 dagarna, vilket närmar sig rekordnivåer. I delstaten Rajasthan uppmättes temperaturen 50,3 grader nyligen, strax under landets rekord på 51 grader. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons