Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En träningslokal i Uppvidinge kommun blev utsatt för skadegörelse.
På Österlen har en man avlidit efter att ha krockat med ett brofundament.
Publicerad 21 juni 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

Vid midnatt ska ett gym i Åseda fått en fönsterruta sönderslagen. Den misstänkte ska ha varit i 15-årsåldern enligt polisen och en patrull skjutsade hem personen till vårdnadshavare.

Annons

Kalmar län

Polisen i länet summerar den gångna natten som lugn.

Sverige

En man i 35-årsåldern har avlidit efter en singelolycka på Österlen, uppger polisen.

Olyckan inträffade utanför Brösarp vid ettiden på natten och föraren fördes till sjukhus med allvarliga skador.

– Han var ensam i bilen och det finns inga vittnen. Bilen har av okänd anledning kört in i ett brofundament, säger Magnus Lefèvre vid Skånepolisen. (TT)

Världen

Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen tror att det antagligen kommer att tillkomma nya namn i kampen om posten som ny EU-kommissionsordförande.

Trots intensiva förhandlingar in i det sista fanns egentligen aldrig någon möjlighet att enas vid midsommarens toppmöte i Bryssel.

De förhandsutpekade toppkandidaterna Manfred Weber, Frans Timmermans och Margrethe Vestager är fortfarande med i spelet, enligt statsminister Stefan Löfven. (TT)

Annons

USA:s flygsäkerhetsmyndighet FAA stoppar amerikanska flygbolag från att flyga över havet i Iranskt luftrum i Hormuzsundet och Omanviken.

Redan före beslutet hade United Airlines dragit in sin linje mellan New York-flygplatsen Newark och indiska Bombay.

Orsaken är de ökade spänningarna mellan USA och Iran sedan Iran skjutit ned en amerikansk drönare. Enligt FAA så befann sig närmaste trafikflygplan omkring 45 sjömil från platsen, motsvarande drygt 80 kilometer, vid tillfället.

"Det var ett flertal civila flygplan i området vid tidpunkten för genskjutningen", skriver myndigheten i ett uttalande, som ser en ökad risk för att felberäkningar eller misstag vid identifieringar. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons