Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större polisiära händelser i Kronoberg eller Kalmar län.
I Växjö var runt 700 abonnenter utan el på grund av högspänningsfel.
Publicerad 27 juni 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

Från klockan 01 drabbades kunder i västra och centrala Växjö av strömavbrott. Enligt Växjö Energi var orsaken högspänningsfel men det hela var avhjälpt vid 05-tiden. Som mest berördes drygt 700 kunder.

Annons

Sverige

En polis sköt ett varningsskott i samband med ett ingripande sent på onsdagskvällen, skriver Dalarnas Tidningar.

Polisen hade kallats till en krog i Falun eftersom en man i 35-årsåldern uppträdde hotfullt. Han ska dessutom ha varit beväpnad med något slags tillhygge.

– En polispatrull fick syn på honom klockan 23.47 och då gjorde han utfall mot dem. Polisen avlossade ett varningsskott och mannen sprang från platsen. Poliserna följde efter och han är nu gripen, säger Tony Quiroga vid polisen till tidningen.

Mannen anhölls misstänkt för försök till grov misshandel och grovt olaga hot. Polisens varningsskott kommer att utredas under ledning av särskilda åklagarkammaren. (TT)

En ung man har knivskurits efter ett bråk i Surahammar, rapporterar Aftonbladet.

– Jag vet inte hur allvarligt skadad han är, men han är förd med ambulans. En person är gripen, säger Johan Sohlberg vid polisen till TT.

Både den knivskurne och den misstänkte gärningsmannen är i tonåren.

Brottet begicks vid 22-tiden på onsdagen. Polisen rubricerar händelsen som grov misshandel. (TT)

Världen

Annons

En australisk man misstänks ha frihetsberövats i Nordkorea. Landets utrikesdepartement har försökt nå sina nordkoreanska kollegor för att få klarhet i situationen, säger man i ett uttalande.

Mannen studerar vid Kim Il Sung-universitetet i Pyongyang och ska inte ha hörts av sedan han skrev ett inlägg på sociala medier för fyra dagar sedan.

Australien har inga diplomatiska förbindelser med Nordkorea, utan representeras i landet av Sverige. (TT)

Tangers hamn öppnar under torsdagen nya terminaler, vilket gör att den blir större än Medelhavets största hamnar, i Valencia och Algeciras.

Hamnen var redan före utbyggnaden Afrikas största, och kommer få en kapacitet att hantera 9,5 miljoner 20-fots containrar (TEU) per år. Världens största hamn, i Shanghai, kan hantera 32,5 miljoner TEU.

Med utbyggnaden hoppas Marocko kunna öka utländska investeringar i landet och utmana andra hamnar om trafik. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons