Annons
Nyheter

Italiensk brandflyg kallas in för den extrema torkan

Med anledning av den extrema brandrisken i stora delar av landet har Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) begärt brandflyg från EU för att förbättra beredskapen.
Brandberedskap • Publicerad 9 juni 2018

"Skulle vi få en allvarlig brand, är det viktigt att snabbt få hjälpen på plats. Eftersom faran är överhängande är det viktigt att vi har en nationell beredskap som kan svara upp ifall någon behöver stöd", skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Flygplanen och besättningen, som kommer från Italien, är en del av ett EU-samarbete för beredskap att hantera allvarliga olyckor eller kriser.

Annons

Även under den omfattande skogsbranden i Västmanland 2014 kallades brandflyg från Italien och Frankrike in. Det tog dock så pass lång tid för planen att anlända till Sverige att det föranledde en utredning av regeringen.

TT

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons