Annons
Nyheter

Ja till böneutrop i Karlskrona

Religion (TT) • Publicerad 1 februari 2019
En lång och intensiv debatt i Karlskronas kommunfullmäktige slutade med att en motion om att förbjuda religiösa utrop röstades ner. Arkivbild.
En lång och intensiv debatt i Karlskronas kommunfullmäktige slutade med att en motion om att förbjuda religiösa utrop röstades ner. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Efter en lång debatt har kommunfullmäktige i Karlskrona röstat ner SD-förslaget att förbjuda religiösa utrop på allmän plats. Motionen avslogs med röstsiffrorna 39–29 rapporterar lokala medier.

Sedan tidigare har polisens rättsavdelning i region Syd godkänt att Islamiska kulturföreningen gör böneutrop en gång i veckan. Men Sverigedemokraterna lade fram en motion där man hänvisar till religionsfriheten och rätten att slippa bli påverkad av religiösa budskap.

Annons

Debatten i kommunfullmäktige blev lång och intensiv. Sophia Ahlin (M) kritiserade i ett inlägg hur debatten utvecklat sig och efterlyste debatt i själva sakfrågan, rapporterar Blekinge Läns Tidning.

-Detta har börjat handla om kristna mot muslimer, vilket gör det väldigt obekvämt för mig att en rösta i denna fråga, sade hon.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons