Julen 1985 mest minnesvärd för Kikki

Nyheter Artikeln publicerades

Kikki Danielsson är sist ut i Smålandspostens serie Inte bara glögg, gran och gröt. Och det finns en jul som hon minns klarare än andra. Det är julen 1985 och i sin famn håller hon sin nyfödda dotter.

-Jag minns det mycket väl, det var en speciell känsla. Men min dotter bara skrek och skrek, så hon skickades runt till alla som satt i soffan och vi försökte få henne att sluta skrika. Men det var ingen som lyckades särskilt bra, säger Kikki Danielsson och ler åt minnet.
I år firar Kikki Danielsson julen med nära och kära i hennes radhus i Bollnäs, cirka 70 mil från barndomens Delary, utanför Älmhult
-Min dotter har flyttat hemifrån men ska ändå firar jul tillsammans med mig, jag är tacksam för alla jular som vi har tillsammans, säger hon.
Dagens jul skiljer sig från hur det var under barndomen i Delary, men det finns också saker som är sig lika, som glädjen.
-Jag minns min barndoms jular väl. Jag är adopterad och strax före jul kom min biologiska pappa på besök. Han hade alltid med sig hårda paket, det gillade jag, säger Kikki Danielsson.
Läs mer i lördagens Smålandsposten