Annons
Nyheter

Katedralen Notre-Dame i Paris brinner

Det brinner i medeltidskatedralen Notre-Dame i Paris, bekräftar räddningstjänsten. Kraftiga lågor slår upp från byggnaden och rök stiger mot skyn.
Frankrike (TT-Reuters) • Publicerad 15 april 2019
Rök stiger från medeltidskatedralen Notre-Dame i Paris.
Rök stiger från medeltidskatedralen Notre-Dame i Paris.Foto: FRANCOIS GUILLOT/AP/TT

Bilder som publicerats i franska medier visar hur kraftig rök stiger mot himlen, och hur lågor slår ut från byggnaden som ligger i centrala Paris.

Polisen betraktar hittills händelsen som en olycka, rapporterar tv-kanalen France 2. Katedralen genomgår en omfattande renovering.

Annons

Turisten Jakob Imberg från Göteborg står utanför stadshuset och tittar på branden.

-Det är stora lågor med gul rök som sprider över staden och skymmer solen som ser helt röd ut. Tornet börjar mer likna ett skelett eftersom det har brunnit så mycket. Nu ser man att elden börjar sprida sig mot de två andra breda tornen, säger han till TT över telefon från Paris.

Jakob Imberg säger att han befann sig inne i katedralen när brandlarmet gick vid 18.30-tiden.

-Vi var kvar där inne, och så gick det ett säkerhetsmeddelande att vi var tvungna att lämna. Då gick vi ut, och det var helt lugnt, och nu står vi utanför stadshuset och tittar på katedralen som brinner, säger Imberg till TT.

Paris borgmästare Anne Hidalgo skriver på Twitter att branden i Notre-Dame är en "fruktansvärd händelse".

Notre-Dame grundades 1163 och har därefter byggs på i flera omgångar.

Erik Paulsson Rönnbäck/TT

Niklas Svahn/TT

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons