Annons
Nyheter

Klädjätten kan stänga butiker

XXL:s butiksförsäljning haltar och nya vd:n varnar för att butiker för första gången kan komma att stängas.
Publicerad 28 oktober 2018
XXL
XXLFoto: Lars-Goran Rydqvist

Den norska sportkedjan XXL har expanderat kraftigt det senaste decenniet. 2007 fanns sex butiker. Nu har kedjan 81 butiker i Norge, Sverige, Finland och Österrike.

Men tredje kvartalets försäljning och resultat var sämre än vad analytikerna väntat sig. Omsättningstappet var 6,2 procent jämfört med samma period under förra året.

Annons

I Sverige var tappet 52 miljoner norska kronor, ner till 724 miljoner, rapporterar sajten ehandel.se.

"Det här drivs av negativ tillväxt under utmanande detaljhandelsförhållanden och lägre volymrabatter som erhållits delvis på grund av nedskalning av lager."

Nu varnar chefen Ulf Bjerknes för att man för första gången i företagets historia inom tre år kan komma att stänga butiker som inte är lönsamma nog. Den typen av butiker finns i alla länder där kedjan är närvarande.

– Just nu är det några butiker som lyser gult, och ser vi en mer negativ utveckling så kan det bli aktuellt att lägga ner dem, säger han till norska Nettavisen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons