Annons
Nyheter

Knutbypastorn får inte tidsbestämt straff

Den tidigare frikyrkopastorn Helge Fossmo, numera Iversen, får inte sitt livstidsstraff omvandlat till ett tidsbestämt straff, skriver Örebro tingsrätt i ett pressmeddelande. Fossmo har ansökt om att få sitt straff tidsbestämt till 24 år.
Örebro • Publicerad 23 oktober 2017

Tingsrätten bedömer att risken för att han ska återfalla i allvarlig brottslighet är låg och att han medverkat till att kunna återanpassa sig till samhället. Däremot anser tingsrätten att frågan är för tidigt väckt mot bakgrund av deras bedömning av straffvärdet för de gärningar Fossmo dömts för.

"Tingsrätten anser emellertid att de gärningar som omfattas av livstidsstraffet har ett straffvärde som väsentligt överstiger 24 års fängelse, varför den tid som återstår för honom att avtjäna innan en villkorlig frigivning kan bli aktuell överstiger den tid som krävs för en nödvändig utslussningsplanering", står det i pressmeddelandet.

Fossmo dömdes i november 2004 till livstids fängelse för anstiftan till mord och två mordförsök i byn Knutby utanför Uppsala.

Per JodeniusSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons