Annons
Nyheter

Körde in i parkerad bil - sprang från platsen

När en polispatrull skulle få stopp på en vårdslös bilförare i Växjö krockade han – och flydde från platsen. Kvar i olycksbilen satt en skadad passagerare.
Växjö • Publicerad 11 juli 2018
Passageraren i bilen fick föras till sjukhus för kontroll.
Passageraren i bilen fick föras till sjukhus för kontroll.Foto: Carl Carlert

Strax efter klockan två under natten till onsdagen upptäckte en polisbil, som var ute och patrullerade i Arabyområdet i Växjö, en bilförare som körde vårdslöst och poliserna beslutade sig för att följa efter fordonet.

– Bilen körde bland annat i fel håll i en rondell och patrullen la sig tätt efter bilen. Efter rondellen måste föraren ha tryckt lite för mycket på gasen och han körde då in i en parkerad bil, berättar Andreas Jörnefelt som är jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen.

Annons

Krocken skedde vid Islandsvägen på Arabyområdet och en ambulans larmades till olycksplatsen.

– Föraren hoppade ur fordonet efter krocken och flydde och poliserna sprang efter men lyckades inte få tag på honom. Kvar i bilen satt en medpassagerare som fick föras till sjukhus. Det är oklart hur skadad han blev men han kunde höras lite kort om händelsen av poliserna på platsen, säger Andreas Jörnefelt.

När poliserna genomsökte bilen hittades även narkotika.

– Föraren är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och narkotikabrott genom innehav.

Han har ännu inte återfunnits.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons