Annons
Nyheter

Körde mot folkmassa i Berlin – ingen skadad

Tyskland • Publicerad 11 november 2017

En man har kört en hyrbil mot en folkmassa på en trottoar i Berlin, rapporterar Berlintidningen Der Tagesspiegel. Motivet till händelsen, som inträffade i stadsdelen Reinickendorf på fredagskvällen, är oklart, enligt polisen.

Föraren körde mot en grupp människor som stod och väntade vid en busshållplats, och krockade då med en parkerad skoter. Därefter fortsatte han ut på gatan, där han var nära att kollidera med en lastbil, innan han avvek från platsen.

Annons

Ingen människa skadades vid händelsen. Enligt säkerhetskällor finns för närvarande inget som direkt tyder på ett terrormotiv, men man tittar även på den möjligheten. Vid en husrannsakan mot lägenheten där mannen som hyrde bilen bor ska ett vitt pulver, möjligen kokain, ha hittats.

I december i fjol dödades tolv människor då den islamistiske extremisten Anis Amri körde en lastbil rakt in i en julmarknad i Berlin.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons