Annons
Nyheter

Korean Air-boss ber om ursäkt för döttrar

Sydkorea • Publicerad 23 april 2018

Korean Airs vd Cho Yang-Ho har än en gång tvingats till offentlig ursäkt för sina döttrar, sedan även dotter nummer två skämt ut bolaget och skapat rubriker världen över. Båda kommer omedelbart att lämna sina poster i bolaget, lovar den hårt prövade fadern.

Cho Hyun-Min, marknadschef vid det sydkoreanska flygbolaget, utreds av polisen misstänkt för att ha hystat vatten i ansiktet på en man på ett affärsmöte.

Annons

Hennes äldre syster Cho Hyun-Ah blev beryktad när hon 2014 tvingade ett av bolagets plan att återvända till gaten i New York för att kasta av en kabinanställd som haft fräckheten att servera henne macadamianötter i påse i stället för i en skål. Efter att ha avtjänat tre månader i fängelse återvände hon till familjeföretaget och en chefspost inom flygbolagets hotellverksamhet.

Pappa Cho Yang-Ho lovar nu att bolaget ska "vända blad" och starta om med en starkare ledning.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons