Annons
Nyheter

Krisande klädkedja stänger butiker

Den krisande klädkedjan JC stänger sex butiker i Sverige – och fler nedläggningar är planerade.
Ekonomi (TT) • Publicerad 10 april 2019
Den krisande klädkedjan JC avbryter sin rekonstruktion i Finland. Arkivbild.
Den krisande klädkedjan JC avbryter sin rekonstruktion i Finland. Arkivbild.Foto: Bertil Ericson/TT

Den krisande klädkedjan JC stänger sina fem butiker i Finland. Det finländska dotterbolaget JC Oy lämnade på tisdagen in en konkursansökan i Helsingfors, vilket innebär att den rekonstruktion som pågått i Finland sedan december avbryts.

"Tyvärr har försäljningen på denna marknad inte utvecklats som vi planerat och vi har inte heller fått den support från hyresvärdarna som vi hoppats på", säger Iliya Meric, vd för JC Sverige som äger JC Oy, i ett pressmeddelande.

Annons

Förutom butikernas 25 medarbetare berörs även de företag som JC Oy har skulder till, bland annat Crocker-leverantören Smart Perfect.

I Sverige pågår en rekonstruktion sedan i februari. En av åtgärderna är att minska antalet butiker och hittills har tre butiker i Stockholmsområdet stängts. Butikerna i Alingsås, Borås city och Nacka står på tur.

Enligt Iliya Meric kommer det att krävas "stöd från investerare för att vi ska kunna lyckas med den pågående rekonstruktionen här i Sverige".

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons