Kristina Bingström: Tack. Ert stöd möjliggör vår journalistik

Moderator Artikeln publicerades

Från alla oss till alla er. Tack för all respons vi fått på vår granskning av advokaternas dubbeldebiteringar.

John Lundvik & The Mamas tävlar för Sverige i ESC i kväll.
John Lundvik & The Mamas tävlar för Sverige i ESC i kväll.

Först, så vi inte glömmer bort det sedan. I kväll deltar Växjösonen John Lundvik i Eurovision Song Contest. Som den första någonsin tävlar han mot sig själv i finalen. Som artist för Sverige och som kompositör för Storbritannien. Per Hägred, vår utsända på plats i Tel Aviv, rapporterar direkt från finalen och håller oss också löpande underrättade om säkerhetsläget för stunden. Det är oroligt i området och stora arrangemang kan locka till sig fler än den vanliga eurovisionpubliken. Vi håller tummarna för att allt ska gå vägen och skickar ett stort lycka till John Lundvik!

Sedan, från alla oss till alla er. Tack för all respons vi fått på vår granskning av advokaternas dubbeldebiteringar. Gensvaret har varit enormt. Våra reportrar, Daniel Johansson och Johan Persson, som jobbat kopiöst de senaste veckorna för få ihop alla delar är överväldigade av alla positiva kommentarer. Som vi har sagt tidigare, god journalistik tar tid. Ju fler som betalar för vår journalistik, desto bättre journalistik kan vi också publicera. Med era prenumerationer möjliggör ni den här typen av granskning. Så, återigen, tack för ert stöd. Det betyder mycket. I dag kommer sista delen i advokatgranskningen. För den här gången. Har du missat någon del, finns alla samlade på smp.se.

Slutligen, några rader jag hade önskat att jag inte behövde skriva. Några rader jag helt enkelt måste skriva. Den viktigaste punkten när jag är ute och föreläser är att vi som helhet behöver fler starka kvinnor, fler kvinnliga förebilder, fler kvinnliga ledare. Starka kvinnor styr över sina egna liv. Starka kvinnor tar ansvar för sig själva. Starka kvinnor har kontroll och gör sina val baserade på sina egna drivkrafter. Starka kvinnor bestämmer över sig själva och sina kroppar. Fler starka kvinnor, fler kvinnliga förebilder, fler kvinnliga ledare föds inte genom att begränsa aborträtten och driva igenom abortlagar som reducerar kvinnan till käril för fortplantning. Den rörelse som fått förnyad kraft i USA, Europa och Sverige inte minst den gångna veckan flyttar jämställdheten flera steg tillbaka. Det är minst sagt oroväckande. Det handlar om rätten till liv. Rätten att bestämma över sitt eget liv. Även som kvinna.