Kristina Bingström: Tidningssommaren är i antågande

Moderator Artikeln publicerades

Sommaren är i antågande. Det märks, om kanske inte än så mycket på vädret, som på allt det som hör denna tid på året till. Inte minst för oss på tidningen.

Kristina Bingström, chefredaktör för Smålandsposten.
Foto: Lena Gunnarsson
Kristina Bingström, chefredaktör för Smålandsposten.

Några exempel.

På måndag börjar vi återigen publicera dagliga korsord i tidningen. Det är en tjänst vi gärna bjussar alla prenumeranter på under sommarveckorna. Korsorden går att lösa både i pappersform och digitalt, vilket som passar dig bäst. Vi vet att många av er gärna skulle ha dagliga korsord i tidningen året runt och vi tittar som bäst på hur vi skulle kunna lösa det.

På tisdag kommer årets sommarspanare till Smålandsposten för att träffa oss och varandra och avbildas både i grupp och enskilt. Spaningarna börjar publiceras den 17 juni.

På onsdag är det dags för årets första studenter att springa ut i vuxenlivet. På onsdag publicerar vi därför också namnen på samtliga studenter vid Kronobergs alla gymnasieskolor. Sammanställningen pågår för fullt. Ansvariga reportrar sliter sitt hår, och tillber högre makter för att vi inte ska råka glömma någon skola, någon klass, någon student. Precis som alla andra år kommer vi att bevaka så många studentfiranden som möjligt. Men att vara på alla baler, alla utspringningar, alla flak låter sig inte göras.

På torsdag firar vi Sveriges nationaldag. Förvarnar redan nu om att det inte kommer någon tidning den dagen. Vet att några av er läsare hörde av sig i torsdags när tidningen uteblev då. Nästa vecka är det alltså dags igen. Och det är helt i sin ordning. Växjö kommuns traditionella nationaldagsfirande sker i Linnéparken. Vi som på olika sätt ska delta i firandet hoppas på förstås på fint väder då liksom under de studentfiranden som nu avlöser varandra.

Årets följetong är också på gång. Men där får ni ge er till tåls lite grann. Först den 17 juni kommer första avsnittet och i år är det Anna Janssons nya roman "Dotter saknad" ni får läsa före alla andra. Boken kommer ut först i september och är starten på en helt ny deckarserie med kriminalinspektör Kristoffer Bark i centrum. Anna Jansson är annars kanske mest känd för sina böcker om Maria Wern, som i tv har gestaltats av Eva Röse.

I dag är det lördag och vi bjuder på en fullmatat tidning med nyheter och reportage från hela länet, precis som vanligt. Jag tipsar gärna lite extra om Per Lindbladhs reportage. 75 år har gått sedan dagen D, då de allierades styrkor landsteg i Normandie. Fortfarande finns några överlevande kvar som kan berätta om dagen. Läs mer om dem i C-bilagan.

Trevlig helg!